header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
30-4-2015

25 april OMHC MB1 tegen Forcial MB1

Afgelopen zaterdag stond de voor OMHC MB1 uiterst belangrijke wedstrijd tegen Forcial MB1 op het programma.
Na het onnodige verlies in en tegen Spijkenisse de week ervoor was de situatie zo dat OMHC diende te winnen om de kansen op het kampioenschap in eigen hand te houden. Forcial was een ploeg die vanuit een gesloten verdediging op de counter loerde met 2 snelle en fysiek sterke spitsen. In de uitwedstrijd ging OMHC op deze manier met 4-1 ten onder dus we waren gewaarschuwd. Beide teams stonden gehavend aan de start maar dat was voor OMHC geen uitzondering. Het gehele seizoen werd dit team al geteisterd door blessures en afwezigen. Echter altijd stond er een selectie met genoeg kwaliteit op het veld en ook voor deze wedstrijd was dat het geval.
Na een aftastend begin kreeg OMHC steeds meer controle over de wedstrijd. Voortdurend bevond de bal zich op het speelhelft van Forcial en was deze vooral in het bezit van OMHC. Tot grote uitgespeelde kansen leidden dit echter nog niet. In de 20e minuut kwam Forcial pas voor de 2e keer over de middenlijn doordat ze een vrije slag kregen op de helft van OMHC. Deze werd hard de cirkel ingeslagen en niet goed verwerkt door OMHC. Uit de scrimmage kon een volledig vrijstaande speelster van Forcial de 0-1 maken. Een bittere tegenvaller voor OMHC die dit echter oppakte door met meer 'gif' te gaan aanvallen. In de 27e minuut pikte Hannah een losse bal op en stoomde op richting de cirkel. Ze speelde de bal hard de cirkel in waar Sofie deze verlengde en de keepster van Forcial kansloos liet, 1-1! Deze gelijkmaker zorgde voor extra vuur bij OMHC en nog geen 2 minuten later nam Emma een vrije slag heel snel. Forcial kon niet voorkomen dat zij de cirkel in kwam en het doel onder vuur nam. Wederom was Sofie attent en ook dit keer was haar 'tip-in' de keepster van Forcial te machtig. Binnen 2 minuten had OMHC de achterstand omgezet in een voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden totdat in de 32e minuut er wat onduidelijkheid was over een vrije slag. Uiteindelijk werd deze aan Forcial toegekend en via een snelle counter en wat ongelukkig verdedigen kreeg Forcial zijn eerste (en naar later bleek enige) strafcorner van de wedstrijd. Forcial toonde wederom aan een uiterst efficiƫnte ploeg te zijn en scoorde onberispelijk. Het leek alsof OMHC een 'rouwmoment' had want 2 minuten later mocht de spits van Forcial ongehinderd door de cirkel lopen om ruimte te maken voor haar slag op doel, 2-3. Een mokerslag voor OMHC! Ondanks een peptalk van de coaches was het spel van OMHC na rust duidelijk minder. De 2 doelpunten van Forcial had ons duidelijk pijn gedaan.Beide ploegen konden geen gevaar stichten maar dat vond Forcial natuurlijk wel best. In de 50e minuut echter wist OMHC weer een geslaagde aanval op te zetten. Julia wist knap Isis te vinden en die tekende via een intikker voor de gelijkmaker. Een enorme opsteker en ook het publiek ging er weer goed voor zitten. Hoe bitter was het echter voor OMHC dat nog geen minuut na de gelijkmaker de spits van Forcial uit een onmogelijke hoek de 3-4 scoorde. Hoewel OMHC MB1 dit seizoen al meerdere malen heeft aangetoond over mentaliteit en veerkracht te beschikken was deze 4de klap de knock-out. Het geloof was weg en dat was natuurlijk niet onbegrijpelijk. OMHC bleef nog wel verzorgd aanvallen maar de echte dreiging ontbrak. Deze groep heeft echter een enorme hekel aan verliezen en de laatste 5 minuten werd het laatste restje energie en mentaliteit aangesproken om een nederlaag te voorkomen. De ene na de andere strafcorner volgde en uiteindelijk wist Emma in de 69e minuut de verdiende gelijkmaker binnen te slaan. Kort daarop volgde het eindsignaal en vierde Forcial het gelijkspel.
OMHC moet de laatste 2 wedstrijden winnen, ook om de 2e plaats vast te houden,en dan hopen dat Forcial het ergens laat liggen. Objectief gezien moeten we helaas constateren dat we dit seizoen in de topwedstrijden (Forcial en Spijkenisse) tekort zijn geschoten. In alle 4 de wedstrijden waren we hockeytechnisch en qua veldspel de betere maar hebben toch slechts 2 keer gelijkgespeeld en 2 keer verloren.
De enorme drive in deze groep doet mij echter geloven dat er dit seizoen weer wijze lessen zijn geleerd die er voor zorgen dat 'we' steeds beter worden.