header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
3-4-2016

Spijkenisse MB1 - OMHC MB1

Na de zwaarbevochte overwinning op de koploper door een knappe treffer in de laatste minuut van Donna stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Spijkenisse op het programma. De laatste 3 wedstrijden tegen deze tegenstander leverde 2 gelijke spelen en een nederlaag op dus waren de supporters niet gerust op een goede afloop.

De start van de wedstrijd was rommelig. Het spel van Spijkenisse is zoals altijd gericht op het fysieke gedeelte en OMHC was niet in staat om hun surplus aan techniek om te zetten in effectief hockey. Toch wist Emma in de 16e minuut via een snelle counter Julia een goede kans te bieden maar helaas was de slag op doel van onze spits te slap om de keeper van Spijkenisse te verontrusten. Ruim een minuut later liet de aanvaller van Spijkenisse aan de andere kant zien hoe het moet door de bal vanaf de rand van de cirkel knap in de bovenhoek te slaan en Noelle kansloos te laten. 1-0 achter tegen een tegenstander die vooral verdedigd en op de counter gokt was het slechts denkbare scenario. Gelukkig liet OMHC zich niet ontmoedigen en hoewel het spel nog niet echt goed was, werd Spijkenisse wel steeds verder tot in hun eigen cirkel terug gedrongen. In de 25e minuut ontstond er een scrimmage en lag de bal plots voor de stick van Julia die een geplaatst 'rollertje' produceerde en de gelijkmaker opleverde. Een steuntje in de rug dat OMHC goed kon gebruiken en 2 minuten later kreeg onze spits wederom een goede kans na sterk doorzetten van Isis. Helaas ging deze bal net naast. Zonder nog echt goed te spelen nam het overwicht van OMHC steeds meer toe en Spijkenisse kwam er nog nauwelijks uit. In de 34e minuut werd de bal hard de cirkel in geslagen door Hannah en door Juliamknap direct binnen geslagen voor een heerlijke 1-2 voorsprong vlak voor de rust. Terwijl de coach van OMHC via rustige aanwijzingen het spel van zijn ploeg probeerde te verbeteren kreeg de tegenstander een ouderwetse donderspeech in de rust.

Dit had niet het gewenste effect omdat OMHC na de rust uit de startblokken schoot. In de 38e minuut zette Larissa middels een backhand Isis alleen voor de keeper die deze onberispelijk omspeelde en simpel de 1-3 binnentikte. Langs de kant waren we er nog niet gerust op en in de 40e minuut moest Noelle knap redding brengen op een uitbraak van Spijkenisse. Dit was echter de laatste stuiptrekking van de tegenstander want vanaf dat moment was het alles OMHC wat de klok sloeg. OMHC ging steeds beter spelen en elke aanval van OMHC was gevaarlijk. Dit resulteerde in meerdere strafcorners. In de 54e minuut werd een variant vlekkeloos uitgevoerd en de ingeslagen bal van Tessa vloog middels een prachtige tip-in van Britt tussen haar eigen benen door tegen de touwen voor de 1-4. Deze prachtige goal werd uitbundig gevierd en 3 minuten later gaf Isis een knappe assist op Julia die haar 3e van de dag en OMHC's 5e treffer aantekende. De sterk spelende Larissa beloonde zichzelf in de 64e minuut door de 1-6 te scoren via een harde slag laag in de hoek vanaf de rand van de cirkel. Ondanks dat de wedstrijd al lang gespeld was kon het OMHC publiek wel waardering opbrengen voor de inzet van de meiden van MB1. Zelfs in de 67e minuut bij een 1-6 voorsprong liepen Marit en Femke nog een tackleback van 30/40 meter om een tegenstander af te stoppen. Het feit dat Spijkenisse pas in de laatste minuut haar eerste strafcorner kreeg gaf de verhoudingen in het veld goed weer. Een hele knappe overwinning tegen een lastige tegenstander en daarmee blijft OMHC MB1 in achtervolging op 1 punt van de koploper.