header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
12-4-2016

OMHC MB1 - Dordrecht MB2

Door de knappe en ruime uitoverwinning van vorige week begonnen de meiden van MB1 vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen Dordrecht.Uit was er met 2-2 gelijk gespeeld dus was men voorbereid op een lastig potje. OMHC ging furieus van start en na 4 minuten was het Isis die goed reageerde op een voorzet van Didi. Een heerlijke vroege 1-0 voorsprong. De openingsfase was volledig voor OMHC en vooral Isis en Larissa waren een plaag voor de verdediging van Dordrecht. Dit leverde meerdere goede kansen op en het wachten was op de 2-0. Die viel dan ook in de 17e minuut. Doelpuntenmaker was Julia M (de vervanger van de afwezige Julia W) na voorbereidend werk van Emma. Hierna zakte OMHC wat terug en vlak voor de rust kreeg Dordrecht ook zijn eerste mogelijkheid.
Knap verdedigend werk van Didi voorkwam dat keepster Noëlle in actie hoefde te komen en zo werd met een 2-0 voorsprong de rust bereikt.
De eerste paar minuten na de rust was de wedstrijd in evenwicht. In de 41e minuut werd een harde overtreding op Julia M bestraft met een strafcorner. Deze werd uitstekend door de zoals altijd sterk spelende Hannah voor de 3-0 binnen geslagen. Dordrecht was duidelijk van slag door deze treffer en nog geen minuut later verdiende Julia M wederom een strafcorner. Deze keer werd de bal naar Emma gespeeld en ook zij scoorde (via de stick van een verdediger). Na deze 4-0 ging OMHC gewoon door en kreeg het zowel in de 46e als in de 47e minuut grote kansen welke helaas niet werden benut. Dit gaf Dordrecht wat lucht en in de 50e minuut moest Noëlle pas voor het eerst echt handelend optreden. Deze afgeslagen aanval van Dordrecht leidde een counter van OMHC in. Razendsnel werd deze door Donna en Larissa uitgevoerd en door Isis voor de 5-0 afgerond. De volgende 10 minuten had OMHC wel een overzicht maar dwong geen echt grote kansen af.
In de 63e minuut viel zelfs uit het niets de eretreffer voor Dordrecht. Dit was voor OMHC het sein om de laatste paar minuten nog gas te geven. Zowel in de 66e als in de 69e minuut wist Sterre knap voorbereidend werk van haar teamgenoten goed af te maken en dit resulteerde in een overtuigende 7-1 overwinning. Helaas wist de concurrentie ook te winnen maar is onze achterstand in het doelsaldo wel grotendeels weggewerkt.

Aankomende zaterdag spelen onze concurrenten tegen elkaar maar zullen wij zelf de uitwedstrijd tegen Voorne (aanvang 09:30!) om moeten zetten in een goed resultaat willen wij van het onvermijdelijke puntverlies van de concurrentie kunnen profiteren