header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
28-6-2018

Fatima Moreira de Melo Cup voor 6-tallen

Nieuws afbeelding Zaterdag 25 augustus is de tweede editie van de Fatima Moreira de Melo Cup op het complex van HC Rotterdam. Een eerbetoon van de stichting Rotterdamse Sporticonen aan de Rotterdamse winnares van Olympisch brons, zilver en goud.

Fatima was jarenlang hét gezicht van HCR in een periode dat Dames-1 behoorde tot de Nederlandse top. Met het Nederlands elftal werd Fatima wereldkampioen in 2006, Europees kampioen in 1999, 2003 en 2005 en in 2008 won zij bovendien een gouden medaille op de Olympische Spelen. In totaal kwam Fatima 257 keer uit voor het Nederlands elftal.
Een persoonlijke boodschap van Fatima: https://twitter.com/i/status/1030407820661993473

Het toernooi is voor E-zestallen meisjes en jongens tot en met acht jaar. Informatie en inschrijven op www.fatimamoreirademelocup.nl. Aanleden kan tot en met 17 augustus.

Het programma op 28 augustus is:
09.30 uur ontvangst en aanmelding teams
10.00 uur vlaggenparade hoofdveld met alle teams
10.30 uur start wedstrijden in poules
15.30 uur medailleceremonie laatste vier

Na de poulefase is er een medaille ceremonie van de teams die In hettoernooi niet verder gaan. Dat geldt ook voor de teams die na afloop vande kwartfinale worden uitgeschakeld. Daardoor hoeven ouders en dekinderen niet tot het einde te wachten voor hun medaille. Die is er in degeest van Rotterdamse Sporticonen als aandenken aan het evenementnamelijk voor elk team.

De verliezers van de halve finale spelen een wedstrijd om de derde envierde plaats en de winnaars treffer elkaar in de finale. Daarna is er ookvoor de nummer 4-3-2 en 1 een medailleceremonie. De winnaar bij dejongens en meisjes mogen de wisselbokaal een jaar in de prijzenkast vande club houden. De prijs heeft net een jaar bij HC Schiedam (jongens) enHDM (meisjes) als eerste winnaars staan pronken.