header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
15-4-2020

Stand van zaken seizoen 2020-2021

Terwijl we nog steeds hopen dat we dit seizoen nog een balletje kunnen slaan zijn we al flink bezig met het komende seizoen. Bovenal hopen we dat het een ieder goed gaat in deze uitzonderlijke tijden. Wanneer er nieuws is over uitstel/afstel of start volgt daar uiteraard verder bericht over.

Uit de enquête over tenue, ledenaanbod en leverancier is gebleken dat voor alle punten per direct doorgegaan (66% of meer) kan worden door betreffende commissies om ons in het nieuwe seizoen weer in een nieuw tenue te steken. Met name de kleding- en sponsorcommissie willen wij vanaf deze plek bedanken voor hun inzet om alles af te wegen en nu de punten op de i te zetten.

Na het aftreden van Michel Rooze heeft René Westerhout aangegeven de portefeuille van bestuurslid Selectie te willen gaan invullen. Tot de volgende ALV zal hij alvast als aspirant bestuurslid deze taken oppakken.

Léon Albers (oa wedstrijdsecretariaat senioren en jongste jeugd) heeft aangegeven dit seizoen te stoppen met zijn vrijwillige taken. Zijn taken met betrekking tot het wedstrijdsecretariaat worden voorlopig waargenomen door Mirella Eekhout (zij was reeds zaalcommissaris).

Caspar Kosta heeft laten weten dat hij dit seizoen bij Dames 1 afmaakt en er dan na 4,5 jaar mee stopt. Ook langs deze weg willen wij hem hartelijk danken voor zijn inzet en prestaties de afgelopen jaren bij Dames 1. Caspar blijft wel verbonden aan OMHC en we zijn in gesprek over een aangepast takenpakket.

We hebben inmiddels een nieuwe staf kunnen vastleggen voor Dames 1. Christiaan Both zal als hoofdcoach gaan fungeren. De afgelopen jaren is hij als assistent-coach bij Heren 1 betrokken geweest. De intentie van beide partijen is om dit voor minimaal 2 jaar te doen. Assistent blijft Maarten Rijnders. Devron Jepma zal 1x per week het specifieke fysieke en motorische stuk oppakken.

Hierdoor ontstond een vacature assistent coach bij Heren 1. Deze rol hebben wij weten in te vullen met een oude bekende. Joost van der Voort zal dit op zich gaan nemen. Ook Jurgen Stoutjesdijk stopt aan het eind van het seizoen bij Heren 1 met zijn rol. Fabian Kuijer zal het management en het fysieke aspect komend seizoen op zich nemen.

Alle mensen die afscheid nemen/namen, willen wij (nogmaals) vanaf deze plek bedanken voor hun inzet en wensen hen en ook hun opvolgers het beste toe. Wij hopen bij onze volgende vrijwilligersborrel een ieder nog een keer extra in het zonnetje te zetten.

Verder is technische zaken bezig met een inventarisatie om een alternatief selectieprogramma vast te stellen. Zowel voor de selectie- als breedtesport.

Wat betreft de senioren ziet het er naar uit dat alle heren teams doorgaan, met hier en daar een incidentele stopper. Van een enkel team loopt de inventarisatie nog. Dit betekent dat H1, H2, JH1, HA en HLA bij de heren door kunnen gaan. Bij de dames is er 1 nieuw team dat er bijkomt, het betreft Jong Dames 1. Dit naast de bestaande teams D1, D2, D3 en D4. Her en der zijn er nog mogelijkheden om teams aan te vullen. Dus heb je interesse laat het weten. Voor alle 2e jaars A (zowel jongens als meisjes) zijn er plekken in bovenstaande teams.

De dames dinsdag gaan helaas wel stoppen omdat ze steeds minder dames op de been kunnen krijgen. Zij waren de afgelopen jaren al flink afhankelijk van invallers van onder andere De IJssel en onze trimmers.

Nico van Wersch is met de lijncoördinatoren en de trainers/coaches van de diverse breedtesport teams ook een inventarisatie aan het doen voor het komend seizoen.

Alle 5 de trimteams gaan ook volgend seizoen door.

Tot zo ver even een korte impressie.

OMHC Bestuur