header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
9-9-2013

7sept. MeisjesB1 wint 1e wedstrijd overtuigend.

Vandaag begonnen de meiden van B1 aan de eerste wedstrijd in de voorcompetitie. Ondanks een moeizame voorbereiding en zonder ook maar één oefenwedstrijd te hebben gespeeld was het duidelijk dat de meiden ongelooflijk veel zin hebben in het nieuwe seizoen.
 
Een half uur voor de wedstrijd gaf de coach duidelijk aan wat er tijdens deze eerste wedstrijd van de speelsters werd verwacht. Toen de coach de opstelling bekend maakte ontstond er echter wat onrust bij de meiden omdat een aantal van hen op een onbekende positie moest spelen. Door duidelijke antwoorden op hun vragen zorgde de coach ervoor dat de meiden toch vol overtuiging begonnen aan de wedstrijd.
 
Na 10 minuten, waarin de meiden duidelijk aan elkaar moesten wennen, kreeg OMHC de overhand en ontstonden er veel kansen. Opvallend daarbij was dat de 3 invalsters van MC1 uitstekend speelden en een belangrijk aandeel hadden in het goede spel. Na een goed uitgevoerde strafcorner zorgde de aanvoerder voor de verdiende voorsprong.
 
Na het doelpunt bleven de meiden prima spelen en begonnen ook de ouders luidkeels de meiden aan te moedigen. Dit resulteerde vlak voor de rust, na een splijtende pass vanuit de achterhoede, in een prachtig uitgespeeld doelpunt.
 
Ook na de rust, waarin de coach de meiden vol lof had toegesproken, creëerde OMHC veel kansen en kwam het zelfs geen moment in de problemen. Halverwege de tweede helft kwam de beslissing waarbij de doelpuntenmaakster verrassend genoemd mag worden. Het derde doelpunt kwam namelijk op naam van een speelster uit de MC1 die, tot ieders verbazing, voor het eerst in haar hockeycarrière in de voorhoede werd opgesteld en nog nooit had gescoord. Naar verluid waren de ouders zo blij voor hun dochter dat het doelpunt gevierd zal worden met een etentje.
 
X