header foto
3-11-2013

2Nov MeisjesC1 UIT tegen Crayenhout: WINST

Na een succesvolle voorcompetitie en 3 nuttige oefenwedstrijden die allemaal winnend werden afgesloten was het vandaag dan echt zo ver.

De eerste wedstrijd van MC1 in de 1ste klasse C. Een voor OMHC begrippen hoog niveau en iedereen is benieuwd of ‘ons' team zich hierop staande kan houden.

Na een wat onwennig en zenuwachtig begin komt OMHC steeds beter in haar spel. Het kenmerkende agressief vooruit verdedigen door het hele team geeft C1 na een minuut of 10 een veldoverwicht. Crayenhout wordt steeds verder op hun eigen helft terug gedrongen maar tot kansen leid dit nog niet.
Halverwege de 1ste helft komt Crayenhout er goed uit en na een knappe actie van een van hun aanvallers krijgt de tegenstander de eerste strafcorner  van de wedstrijd. De ingeslagen bal wordt door de uitloopster van richting veranderd en vliegt halfhoog de hoek in. Maar een fantastische acrobatische  reactie van onze keeper Sydney voorkomt een doelpunt. Ze tikt de halfhoge bal met haar rechterbeen via de lat uit haar doel!! De verdediging krijgt de bal de cirkel uit en iedereen haalt opgelucht adem. Onverstoord gaat MC1 verder met hun goede spel en vlak voor de rust krijgt OMHC na knap werk van Larissa ook haar eerste strafcorner. Goed uitlopen van Crayenhout zorgt ervoor dat de hard ingeslagen bal van Donna hoog over vliegt.

Coach Maarten complimenteert de meiden met het goed uitvoeren van de ‘press' en geeft nog wat tactische aanwijzingen. Ook spoort hij zijn meiden aan om nog sneller te handelen.

Dit sorteert duidelijk effect want in de 2e helft komt Crayenhout amper nog onder de druk van OMHC uit. En wat iedereen eigenlijk al verwacht gebeurt in de 10e minuut van de 2e helft. Net buiten de cirkel wordt onze aanvaller Julia aangespeeld. Met een knappe actie speelt ze haar verdediger uit en haalt de achterlijn waarna ze de bal goed terug legt op de voor het doel klaarstaande Isis die de kans onberispelijk afmaakt. 0-1 voor OMHC!!
C1 blijft na deze verdiende voorsprong goed spelen en krijgt verschillende mogelijkheden om de bevrijdende 0-2 te maken. Helaas lukt dit niet en daardoor blijft het spannend. Onze verdediging geeft echter geen krimp en met hulp van het hele team wordt voorkomen dat Crayenhout ook maar 1 kans op de gelijkmaker krijgt.

Na het eindsignaal is iedereen blij dat de meiden de eerste wedstrijd van deze competitie verdiend heeft gewonnen. Complimenten aan alle meiden en de teamleiding. We zitten in een zware afdeling maar deze punten pakken ze jullie al niet meer af.