header foto
3-11-2013

2Nov Meiden B1 hebben een droomstart

Nieuws afbeelding

Na een goed resultaat in de voorcompetitie begon de MB1 vandaag aan de eerste wedstrijd van de competitie thuis tegen de MB2 van Zoetermeer.

Dat een goed resultaat in de eerste wedstrijd bepalend kan zijn voor het verdere verloop van de competitie was, voorafgaand aan de wedstrijd, duidelijk af te lezen aan de spanning op de gezichten van de meiden. Voor één van de meiden was deze wedstrijd echter extra spannend omdat zij, na een prima gespeelde voorcompetitie in de MB2, vandaag haar debuut maakte in de MB1.

Direct na de aftrap werd het duidelijk dat de tegenstanders hadden gekozen voor een aanvallende strategie. Ze probeerden de meiden van de Ommoord onder druk te zetten maar deze wisten, door goed combinatiespel, gemakkelijk onder deze druk uit te komen en het heft in handen te nemen. De tegenstanders zagen al snel in dat een aanvalsstrategie tegen deze meiden onmogelijk was en besloten massaal te gaan verdedigen om een monsterscore te voorkomen.

Met 10 verdedigers in de eigen cirkel was het voor de meiden Ommoord erg moeilijk om kansen te creëren. Toen, pas na 30 minuten, het bevrijdende eerste doelpunt werd gemaakt was de ontlading bij de meiden dan ook zo groot dat de doelpuntenmaakster letterlijk werd bedolven. Het werd daarom ook pas na enige tijd bij iedereen duidelijk dat we hier getuige waren van een droomdebuut omdat het doelpunt was gemaakt door de nieuweling.

In de tweede helft was het met name de keepster van Zoetermeer die, met een paar prachtige reddingen, lange tijd kon voorkomen dat Ommoord op een grotere voorsprong kwam. Haar mooiste redding kwam rond de 60ste minuut toen ze een hard schot van de uitstekend spelende rechtsbuiten van Ommoord miraculeus uit de bovenhoek wist te halen. Toch kon ook zij niet voorkomen dat de spits van Ommoord, die ook deze wedstrijd weer met een inzet speelde waar zelfs Dirk Kuyt jaloers op zou zijn, de voorsprong vergrootte tot 2-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de eindstand op 3-0 gebracht door wederom een prachtig doelpunt van onze debutant die daarmee zorgde voor een droomstart van de MB1.

Na afloop van de wedstrijd was de sfeer in het clubhuis onder de meiden vanzelfsprekend fantastisch maar ook de ouders waren euforisch. Toen echter bleek dat sommige van hen al bezig waren met de voorbereidingen voor het kampioensfeest greep één van de coaches terecht in door de betreffende ouders duidelijk te maken dat dit pas de eerste wedstrijd was en dat er nog veel kon gebeuren.

Eén van de ouders, die de laatste uren met een grijns van oor tot oor had rondgelopen, kwam nog wel met een zeer opmerkelijke suggestie.
Hij stelde namelijk aan één van de coaches voor om naast de stand óók een topscoorders klassement bij te houden op de standenmonitor.