header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
10-11-2013

9Nov. MeidenC1 tegen HDS MC1 aan de top.

Na de goede overwinning vorige week staat vandaag de wedstrijd tegen HDS MC1 op het programma. Het enige andere team in deze afdeling die zijn eerste wedstrijd ook in winst wist om te zetten. De koppositie staat dus op het spel. Pikant detail is dat de trainers vorige week nog tegen elkaar hebben gespeeld waarbij OMHC H1 duidelijk de sterkste was (7-2 overwinning).

Onder een aangenaam najaarszonnetje en een straffe wind begint OMHC furieus aan de wedstrijd. Met zijn voor de vele trouwe volgers bekende druk over het hele veld overrompelt OMHC de tegenstander. HDS weet niet wat hun overkomt en na 2 minuten krijgt OMHC al een enorme kans die bijna de 1-0 oplevert. Een lichte teleurstelling op de tribune omdat zo'n vroege voorsprong toch wel erg lekker zou zijn. De meiden kennen dit soort gevoelens niet en Larissa bereikt weer op de haar kenmerkende wijze de achterlijn, komt in de circkel en legt de bal terug bij de 2e paal. Daar toont Emma zich slimmer dan haar verdediger, maakt de bal vrij en slaat met haar backhand de 1-0 binnen. De gewenste droomstart, een voorsprong na slechts 4 minuten. HDS is duidelijk onder de indruk en nog geen 2 minuten later is het wederom Larissa die met een knappe pass de vrijstaande Julia vindt. De bal ligt voor haar backhand maar onze spits twijfelt niet en haalt gelijk uit...2-0! Ongeloof op de tribune want een 2-0 voorsprong na 6 minuten is zelfs voor de meest optimistische supporter een verrassing. Na deze droomstart weet HDS zich echter knap op te richten. Via soms knap positiespel weet de tegenstander zich steeds vaker onder de druk uit te spelen. Er ontstaat een hockeygevecht dat zich steeds meer op de helft van OMHC afspeelt. Het hechte collectief en de goed georganiseerde verdediging geeft voorlopig echter geen krimp en tot de rust doen zich geen kansen meer voor.
In de rust complimenteert Maarten terecht de verdediging en geeft de aanvallers/middenvelders een tactische aanwijzing om de opbouw van de tegenstander te verstoren.
Bij het begin van de 2e helft is het gevoel op de OMHC tribune "als ze de eerste 10 minuten maar goed doorkomen". HDS maakt haar intenties vanaf de aftrap gelijk duidelijk. Met 8 meisjes stormen ze gelijk op de bal af en probeert OMHC vast te zetten. MC1 lijkt niet echt onder de indruk en blijft verzorgd en met veel passie spelen. In de 43e minuut probeert HDS met 3 meisjes Donna vast te zetten op het middenveld. Met 2 knappe bewegingen speelt ze zichzelf echter vrij en drijft de bal het halve veld over. Isis loopt slim van de bal weg en lokt daarmee de laatste verdedigster weg. Ongehinderd kan Donna de cirkel in lopen en haalt vervolgens verwoestend uit met haar forehand. 3-0!
Een mokerslag voor HDS en door het goed opvolgen van de tactische aanwijzing in de rust speelt OMHC vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De kansen stapelen zich daarna snel achter elkaar op en via een strafcorner variant maakt Donna in de 56e minuut (met een beetje hulp van de tegenstander) de 4-0. OMHC speelt de wedstrijd daarna rustig uit. Tekenend voor de mentaliteit in dit team is de 65e minuut waarin HDS zijn grootste kans op een doelpunt krijgt. Gedreven om wederom de '0' te houden strekt Sydney zich tot het uiterste en tikt de bal uit de hoek.

Een 4-0 overwinning, de maximale punten na 2 wedstrijden en koploper van de 1ste klasse C. Wat een weelde :-)