header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
11-11-2013

9Nov. Meiden B1 met moeite langs Pollux.

Vandaag moesten de meiden van de B1 naar Vlaardingen voor de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Pollux MB2. In de stromende regen begonnen de meiden aan de wedstrijd die iets later begon omdat één van de scheidsrechters niet was komen opdagen en het lang duurde voordat een vervanger was gevonden.

De meiden van Ommoord begonnen uitstekend aan de wedstrijd en wisten na vijf minuten al op 1-0 voorsprong te komen. De toeschouwers die, ondanks het slechte weer, in grote getale langs de kant stonden waren enthousiast en dachten dat dit een makkelijke wedstrijd zou worden.

Echter na 10 minuten veranderde het spelbeeld totaal en waren het de meiden van Pollux die de druk opvoerden en veel kansen kregen. De laatste vrouw van Ommoord, afkomstig uit de MC1, die al snel moest invallen kreeg dan ook geen tijd om te wennen maar hield zich prima staande.

Door hun vechtlust gingen de meiden van Ommoord toch met een voorsprong de rust in. De coaches gaven de meiden in de rust aan rustig te blijven en gewoon te blijven hockeyen en zich vooral niet te irriteren aan de dubieuze beslissingen van het arbitrale duo.

De meiden van Ommoord hadden de boodschap van de coaches goed begrepen en begonnen voortvarend aan de tweede helft. Na een goede combinatie werd de voorsprong vergroot naar 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld te zijn.

Dat de meiden van Pollux daar duidelijk anders over dachten bleek al snel doordat ze na enkele minuten een verdiende tegentreffer scoorden waardoor de voorsprong van Ommoord werd teruggebracht tot 2-1. Ook na het doelpunt bleven de meiden van Pollux prima hockeyen, creƫerden veel kansen die echter, tot ergernis van de coach, niet werden verzilverd.

Het eindsignaal kwam dan ook als een bevrijding voor de meiden voor Ommoord die uitbundig deze overwinning vierden. Na afloop van de wedstrijd waren ook de ouders zichtbaar opgelucht en één van hen gaf terecht aan hoe belangrijk het is om ook dit soort wedstrijden te winnen.