header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
17-11-2013

16Nov. Onnodige nederlaag Meiden B1

Vandaag kregen de meiden van B1 de MB1 van Capelle op bezoek die, net zoals Ommoord, de eerste twee wedstrijden van deze competitie hadden gewonnen.

De meiden van Capelle begonnen sterk en probeerde met fysiek spel de wedstrijd naar hun hand te zetten. De meiden van Ommoord, duidelijk geïmponeerd door het fysieke spel, hadden enige tijd nodig om hun favoriete spel te spelen. Pas na een minuut of tien leken ze een antwoord te hebben gevonden op het spel van Capelle en kregen ze aantal kansen.

De wedstrijd ging over en weer en aan beide kanten waren er gevaarlijke momenten voor het doel. Zo'n tien minuten voor het eind van de eerste helft was het de spits die met een prachtige tip-in, waarin ze zich tot het uiterste moest rekken, Ommoord op een 1-0 voorsprong bracht.
Direct na het doelpunt ontstond er onrust onder de aanhang van Capelle die blijkbaar vanuit hun positie niet hadden gezien dat de bal was getoucheerd door de spits van Ommoord en er van overtuigd was dat de bal van buiten de cirkel was gespeeld. Luidkeels maakten zij hun ongenoegen duidelijk maar de scheidsrechters lieten zich niet van de wijs brengen en bleven prima fluiten.

Ook in de tweede helft bleven de meiden van de B1 prima hockeyen maar verzaakten de kansen en vele strafcorners te verzilveren. Na zo'n twintig minuten viel de aanhang van Ommoord stil toen, totaal onverwachts, Capelle langs zij kwam door te scoren uit counter. Toen 2 minuten daarna Capelle, door een rommeldoelpunt, ook nog op een 2-1 voorsprong kwam waren ook de coaches met stomheid geslagen en besloten alles op alles te zetten door een verdediger te vervangen door een extra aanvaller.
Door de extra aanvaller werd de druk op Capelle nog groter dat probeerde door tijd te rekken het spel van Ommoord te ontregelen. De meiden van B1 bleven rustig maar slaagden er uiteindelijk niet in de eerste nederlaag te voorkomen. Na het eindsignaal was er natuurlijk teleurstelling door deze onnodige nederlaag maar al snel zagen de meiden van de B1 in dat dit altijd een keer kan gebeuren en dat ze het recht zouden zetten in de uitwedstrijd bij Capelle.

In het clubhuis was er toch nog iets anders gaande onder de meiden. Er werd gefluisterd en het leek of dat er geld werd ingezameld. Eén van de ouders merkte op dat het geheimzinnige gedrag van de meiden te maken had met de keepster die vandaag haar 14e verjaardag vierde en alle speelsters had uitgenodigd voor haar feestje.
De cadeaus die de speelsters gezamenlijk hadden gekocht voor hun keepster vielen goed in de smaak en één van de cadeaus zou nog wel eens een heel belangrijke rol kunnen spelen in het verdere verloop van dit seizoen.