header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
25-11-2013

23Nov. MeidenC1 zetten ongeslagen status voort.

Na een hectische en vervelende wedstrijd uit bij Asvion vorige week waar met 2-2 gelijk werd gespeeld, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen HDM op het programma. Dit team was nog ongeslagen en scoorde bovendien de meeste doelpunten van allemaal in onze afdeling. Kortom wederom een topper dus.

Voor de verdere ontwikkeling van onze meiden had de coach de verdediging opdracht gegeven de opbouw op een andere manier te doen. Dat dit nog niet helemaal vlekkeloos ging was natuurlijk te verwachten, maar toch dacht de coach dat de meiden er wel al aan toe waren.
Al snel bleek HDM inderdaad een goed team met een paar uitblinkers op het middenveld en een fysiek sterke verdediging. De speelwijze van HDM leek erg op die van ‘ons' en daardoor ontspon zich een wat rommelige wedstrijd met veel duels op het middenveld. Na de openingsfase greep HDM steeds meer het initiatief en bij de eerste de beste kans stond een der HDMers alleen voor Sydney en leek de bal onder haar door te slaan. Op de tribune juichte de HDM aanhang al, maar onze keepster wist de bal toch nog te stoppen. Hoewel het hockey niet zo liep als in de vorige wedstrijden was er op de inzet van MC1 wederom niets aan te merken. Halverwege de eerste helft beet OMHC van zich af en via een prachtige aanval werd Larissa vrij gespeeld op de kop van de cirkel. Haar schot werd helaas door de keepster van HDM naast het doel getikt. Weinig kansen dus in de eerste helft met een veldoverwicht voor HDM.

Een ongewijzigd wedstrijdbeeld in de 2e helft waarbij er steeds meer kansen voor HDM kwamen. Gelukkig was Sydney in vorm en de 2 keer dat ze een bal niet helemaal weg kon werken stonden Didi en Britt op de juiste plek om de bal van de lijn te halen. Veel kon OMHC daar niet tegenover stellen. We moesten het hebben van een enkele uitbraak. Bij een van deze uitbraken speelde Sterre zich knap vrij op de middenlijn en kon alleen op het doel van HDM af. De sterke verdediging wist haar echter te achterhalen en het haar moeilijk genoeg te maken waardoor ze niet kon afronden. Laat in de 2e helft kreeg Sterre nog een mogelijkheid na een splijtende pass van Julia maar wederom toonde de HDM keepster haar klasse.

Al met al dus een zware wedstrijd waarbij iedereen heel hard gewerkt heeft om toch een goed resultaat te halen en gezien de kansen verhouding mogen we blij zijn met deze 0-0. Extra complimenten aan de verdediging (Lisa, Hannah, Tessa, Didi en Britt) en uitblinkster Sydney die simpelweg weigerde om een doelpunt toe te staan.

Tekenend voor de ontwikkeling van het verwachtingspatroon in dit team vond uw verslaggever de teleurstelling bij veel speelsters na afloop. Men was niet blij met het gewonnen punt, maar teleurgesteld omdat er geen afstand van een concurrent was genomen.
Volgende week moet MC1 proberen haar ongeslagen status van koploper te verdedigen in de lastige uitwedstrijd bij Leonidas. Zolang jullie deze inzet kunnen blijven leveren hebben de trouwe aanhangers daar alle vertrouwen in.