header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
2-12-2013

30Nov. OMHC MeisjesC1 - Leonidas MC2

Na het zwaarbevochten gelijkspel van de vorige week was vandaag Leonidas de tegenstander. Ondanks hun 5e plaats op de ranglijst geen tegenstander om te onderschatten want al onze concurrenten wisten hier niet te winnen. Al snel bleek dat de kracht van Leonidas in hun opportunistische speelwijze lag.

Met lange ballen van achteruit werden de spitsen aan het werk gezet. Hierdoor speelde de wedstrijd zich vooral op de helft van OMHC af. Misschien dat het waterveld er mee te maken had maar de meiden waren niet in staat om via verzorgd hockey de duels te vermijden. In de eerste helft leek niemand echt lekker in zijn spel te zitten, op een enkele uitzondering na. Tot grote kansen voor Leonidas leidde dit niet en zo werd er afgefloten voor de rust zonder dat er echt hoogtepunten waren geweest.
In de rust gaf de coach aan dat de links en rechtsachter bij balbezit wat dieper moesten gaan staan om zo het veld groter te maken. De meiden werd op het hart gedrukt om toch maar vooral te durven hockeyen en via de kom op te bouwen. Na nog geen 5 minuten in de tweede helft sorteerde deze aanpassing effect.

Donna kon via het middenveld oprukken naar de kop van de cirkel waar ze zich geconfronteerd zag met een ‘muur' van Leonidas verdedigers. Heel listig besloot ze de bal via een liftje achter deze verdedigers neer te leggen waar Isis heel attent deze oppikte en onberispelijk afrondde. De eerste echte kans voor OMHC was gelijk raak!

Plots leek het alsof de meiden bevrijd waren van een bepaalde druk want ze lieten de bal veel soepeler rond gaan. Leonidas kwam er in deze fase niet aan te pas.

In de 45e minuut brak Lisa P (die later uitviel met een dikke knie) op rechts door, speelde de bal naar de goed meegelopen Sterre die op haar beurt hem in een keer doorspeelde naar de volledig vrijstaande Emma. Door de benen van de keepster tikte ze ook in een keer de 0-2 binnen. Een even mooie afronding als aanval.
OMHC controleerde vanaf dat moment de wedstrijd zonder nog echt grote kansen te krijgen. Echter uit het niets viel een kwartier voor tijd opeens de 1-2 binnen.
Een onschuldige pass/schot van Leonidas leidde tot een misverstand in de verdediging en stuiterde over een stick en een voet pardoes het doel in. Deze meevaller was voor Leonidas het sein om vol voor de gelijkmaker te gaan. Slordig balverlies gaf de tegenstander 2 grote kansen waarvan Sydney er een knap onschadelijk maakte en de andere voorlangs ging. Angstig keken de OMHC supporters op hun horloge en telde de tijd af. De gelijkmaker zou best eens kunnen vallen. Totdat 5 minuten voor tijd Julia aan alle onzekerheid een einde maakte. Goed doorzetten van Larissa bezorgde Brinne de bal binnen de cirkel. Alleen voor de keepster behield zij knap het overzicht en legde de bal opzij naar de vrijstaande Julia. 1-3 en wedstrijd gespeeld.

Na afloop sprongen alle speelsters op Sydney die wederom een cruciale redding had verricht. Alles gewonnen in de voorcompetitie en nu ongeslagen winterkampioen. Cijfers waar jullie trots op mogen zijn en daarom complimenten voor de speelsters en de teamleiding.