header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
14-12-2013

14dec. Ommoord M8E3 heeft het zaalhockey door!

Zaterdag 14 december speelt Ommoord M8E3  haar 1e zaalwedstrijd uit in Den Haag.  Na 2 zaalhockey trainingen moeten onze meiden vandaag de theorie in praktijk brengen. Vandaag staan er 2 uitwedstrijden van 35 minuten op de programma; eerst tegen Ring Pass Delft M8E2, daarna tegen HDM M8E4.

Precies om 12.40 begon de wedstrijd. Onze meiden: Julie, Kyra, Cloe en Famke moesten eerst op de reserve bank; na 8 minuten werden deze meiden gewisseld. De andere 6 (Meike= Keepster); Minke Saskia, Lola, Sarah , en Ella ) meiden stonden in het veld en hadden erg veel zin. Best wel wennen, als je getraind heb in een halve veld. Na de eerst 4 min. scoorde Ring Pass Delft al hun eerste doelpunt.

Nu werden onze meiden even ‘wakker;' geschud. Ommoord kreeg haar eerste strafcorner en met de goede assist van Minke naar Saskia kwamen we in een gelijke stand 1-1. Na de snelle wissel en konden de andere 4 meiden ook aan de slag, alleen Ella hoefde niet eruit. De tegenstanders gingen goed in de verdediging, het was spannend om te kijken. In de laatste 20 min, scoorde Julie via de strafcorner (2-1).

De laatste 8 minuten waren voor het tribunepubliek super spannend om te kijken, de tegenpartij had inmiddels al 3x strafcorners gehad, maar onze meiden konden het goed tegenhouden en lieten er geen een door. Daarna had Ella snel de bal bemachtigd en kreeg de kans om 3-1 te maken. De tegenpartij gaf alles wat ze in huis hadden en in de laatste minuut werd het toch 3-2. Maar wij zijn super blij met dit resultaat: namelijk de 1e wedstrijd gewonnen met 3-2! Goed gespeeld en wat een teamwork!

Na 5 minuten pauze, stond HDM al gereed in het veld. De keeperspak werd snel verwisseld. Ella mag nu keepen. Ommoord had er zin in, na 8 minuten op de bank te hebben gezeten, wilden ze even laten zien dat ze goed zijn in de aanval. Ella keepte fantastisch, schopte ballen weg, en deed het erg goed. In de eerste minuten al 2x strafcorners gehad van de tegenpartij (HDM) maar Ommoord liet er geen een door. Eindelijk net voor de wissel scoorden onze meiden en we stonden eindelijk met 1-0 voor. Ommoord had er zin in, we waren goed in de aanval, goed bezig de ballen af te pakken en dat kon je ook merken: we stonden voor met 3-0.

Wat was het spannend, en onze meiden die Links en Rechts Achter positie hadden super goed verdedigd. Nog 16 minuten te gaan en een kwestie van goed de ballen bij je houden en niets doorlaten en we kunnen weer winnen.

Nu had HDM bal in haar bezit, en dat was hun kans en binnen enkele seconden scoorden zij hun eerste doelpunt (nu werd het 3-1), het ging zo snel. Maar onze Ommoord meiden lieten dat niet zomaar zitten en binnen enkele minuten maakten wij er 4-1 van. Tot in de laatste minuten was het spannend en scoorden de tegenstanders toch nog 2 x.

Onze meiden waren moe, ze hebben alles gegeven en toch hebben ze toch met een mooie resultaat weer kunnen boeken namelijk 4-3, wie had dat gedacht!

Zaalhockey gaat super snel, en is erg leuk voor de meiden en een genot voor de tribune om te kijken. Ga zo door.