header foto
12-2-2014

OMHC grossiert in ZaalKampioenen: ook MeidenB1 als eerste geëindigd

Nieuws afbeelding

Na een zeer spannende zaalcompetitie, waarin een groot aantal teams nauwelijks voor elkaar onder deed, lukte het de dames van B1 op de laatste speeldag Souburgh, die sinds de eerste speeldag eerste had gestaan, in een zinderende wedstrijd voorbij te gaan.
Souburg stond 2 punten op ons voor, maar wij hadden een beter doelgemiddelde. Souburgh ging in de eerste wedstrijd voortvarend van start en kwam binnen 2 minuten op een 1-0 voorsprong. Gelukkig lieten de dames zich niet uit het veld slaan en herpakten zich. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar in de tweede helft werd het verschil gemaakt door onze dames. Dit resultaat werd neergezet door het harde werken van de dames, het goede keepen, en het uitstekende fluiten van Waldo Heniger.
Hierdoor werd de uiteindelijke stand 2-5 in het voordeel van OMHC.

Ook al stonden we op papier boven aan, de laatste wedstrijd tegen Rapid moest nog wel gewonnen worden.
Na de ontlading van de eerste wedstrijd begonnen de dames iets te gemakkelijk aan de wedstrijd tegen Rapid. De dames van Rapid gaven de overwinning niet cadeau en hielden de wedstrijd lang spannend. Iedere keer als wij scoorden, kwamen zij terug. Ondertussen waren de dames van Souburgh weer teruggekeerd in de zaal, want zij voelden dat er mogelijk een kans was om alsnog kampioen te worden. De spanning was om te snijden en de coaches en begeleiders, en om niet te vergeten, de in grote getalen meegekomen OMHC supporters moedigden de dames aan om het definitieve verschil te maken. Tien minuten voor het verstrijken van de wedstrijd werd het verzet van Rapid gebroken. OMHC werd winnaar met 5-3 en haalde het kampioenschap binnen onder luid gejuich.

De overwinning werd 's avonds met de dames, coaches, trainers en een aantal ouders gevierd met een hapje en een drankje in een restaurant.
We wensen de dames veel succes bij de veld competitie en hopen dat wij aan het einde weer het nummer " We are the champions” kunnen zingen! Mr & Mrs Y.