1-3-2014

Briljante oefen Amsterdam MD1- OMHC MeidenD1

Nieuws afbeelding

2 maart 2014 - Vandaag reisde OMHC MD1 af naar het Amsterdamse Bos om daar in DE hockey-tempel "Het Wagener-stadion” een oefenwedstrijd te spelen tegen Amsterdam MD1 die uitkomen in de topklasse. Vooraf werd er gespeculeerd over de uitslag. Wat zijn wij waard? Worden we van de mat gespeeld? Dit is tenslotte de top van Nederland in onze leeftijdscategorie.

Het was even wennen aan het waterveld. De bal stuiterde meer dan op de semi-watervelden die wij gewend zijn te bespelen. De wedstrijd begon met een flinke druk vanaf de Amsterdamse zijde. Hoewel wij onze tegenstander goed stoorden, werd het na 15 minuten spelen 1-0 voor de Amsterdamse dames. Hierna kwam er balans in de wedstrijd tussen de 2 teams. De aanvallen gingen over-en-weer en 5 minuten voor de rust scoorde OMHC de gelijkmaker! We gingen de rust in met 1-1.
Tegen alle verwachtingen in werden wij zeker niet overklast. De dames MD1van OMHC voelden dat er kansen lagen tegen dit team op een goed resultaat. Dit gaf ons veel kracht in de tweede helft. OMHC maakte het Amsterdam heel moeilijk. Met goeie aanvallen en veel storen op het middenveld wat steeds weer leidde tot balbezit voor OMHC, werd het door een prachtige solo-actie van Amber 1-2 voor OMHC!! Amsterdam was geschrokken door deze achterstand en voerde de druk op. De aanvallen op ons doel namen toe. Onze top-keeper Arwin wist het doel lang schoon te houden. Dan via een onooglijke stuiterbal werd het 2-2. Met nog handvol minuten te spelen, hielden beide teams elkaar in evenwicht. Volgens onze tijdwaarnemers waren de volle 70 minuten al gespeeld, toen Amsterdam uit een voorzet de 3-2 intikte…..Direct hierop volgde het eindsignaal.
De dames MD1 van OMHC hebben een briljante wedstrijd gespeeld tegen Amsterdam MD1! Een betere aanloop voor de veldcompetitie, die volgende week weer begint, kun je niet bedenken. Na afloop hebben beide teams samen geluncht. Daarna werd de wedstrijd van Amsterdam Dames 1 – Hurley Dames 1 vanaf de tribune gevolgd. Tussendoor werden er door onze meiden handtekeningen van de hoofdmacht van Amsterdam gescoord. Deze fantastische dag werd mogelijk gemaakt door onze sponsor Ortec! Dank hiervoor!