header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
17-3-2014

15mrt Meiden C1 - Pijnacker MC1

Nadat MC1 vorige week in Rijswijk de veldcompetitie had hervat met een moeizame overwinning kwam vandaag Pijnacker naar ons toe. In de zaal was er 2x met grote cijfers van dit team gewonnen en de laatste plaats op de ranglijst gaf aan dat dit een uitgelezen mogelijkheid was om aan het doelsaldo te werken.
 
Al gelijk in de openingsfase sneed de aanval van OMHC door de verdediging van Pijnacker als een mes door boter. Julia liep zich goed vrij achter de verdediging van Pijnacker en de pass van Isis tussendoor was goed. Helaas kon Julia de bal niet controleren maar deze aanval liet wel zien dat er genoeg kansen gecreëerd konden worden vandaag. In de tegenaanval echter werden er op het hele veld verschillende foute keuzes gemaakt en hierdoor kon de spits van Pijnacker alleen op het doel van OMHC aflopen. Gelukkig was Sydney genoeg hersteld van haar ziekte om toch te spelen en middels een knappe 1op1 redding voorkwam ze een achterstand. 
Deze actie toonde eens te meer aan waarom MC1 de minst gepasseerde verdediging van de afdeling heeft (slechts 4 tegendoelpunten in 7 wedstrijden en al 4x de ‘nul') en misschien wel van de hele club? Het overwicht van OMHC leidde tot verschillende kansen en naar een klein  kwartier tot de openingstreffer van Didi uit een goed ingeslagen strafcorner. Ondanks dat het spel niet even goed was gingen de supporters  er op de tribune voor zitten. Nu de ban gebroken was zouden er vast snel meer doelpunten volgen. Kansen volgde er zeer zeker maar in de  rest van de eerste helft bleven meer doelpunten uit.
 
In de 2e helft beperkte Pijnacker zich alleen maar tot het tegenhouden van OMHC. Daar bleken ze vrij effectief in want ondanks toch nog verschillende grote kansen was MC1 niet in staat om het enorme overwicht uit te drukken  in een hogere score. 
 
Na afloop waren er veel ontevreden gezichten vanwege het toch wat tegenvallende resultaat. De goede vorm van voor en tijdens de zaal competitie lijkt op dit moment te ontbreken bij (te)veel meisjes. Maar het is jullie eigen verdienste dat MC1 dan nog kan terugvallen op een andere kwaliteit, de enorme inzet tijdens de wedstrijd. Geen enkel team is het hele seizoen in vorm maar zolang jullie met deze inzet het veld ingaan, winnen jullie ook de wedstrijden waarin jullie niet goed spelen.
 
Blijf hard trainen, 100% geven en elkaarpositief ondersteunen dan zal het spel ook weer beter gaan. Ondanks het mindere spel hebben jullie ‘gewoon' 2 wedstrijden gewonnen en 2 van de 3 concurrenten zien afhaken in de strijd om het kampioenschap.
Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen een wat  sterkere tegenstander, Crayenhout, waar MC1 uit 0-1 van gewonnen heeft.