header foto
31-3-2014

29mrt MeidenC1 - HDS pure reclame voor jeugdhockey

Na een stroeve hervatting van de competitie met elke week beter spel was het vandaag dan zover.
De ontmoeting met de directe concurrent HDS, die slechts 1 punt op MC1 achter stond. De goede wedstrijd tegen Crayenhout vorige week gaf aan dat de meiden net op tijd weer het ritme te pakken hadden en vol goede moed werd er afgereisd naar Kijkduin.
Eerst nog even kijken naar het goede voorbeeld van ME8 die hun tegenstander helemaal van de mat speelden en toen naar het andere veld om aan de warming-up te beginnen. Daar werden de meiden door hun gastheren verwelkomd met spandoeken rond het veld (Welkom in de Hel van Madestein – Gevaar; Betreden op eigen risico). Er was flink veel volk op deze topper in de 1e klasse C afgekomen en het OMHC legioen werd nog eens versterkt met de ouders en speelsters van ME8.
De opdracht voor onze tegenstander vooraf was duidelijk, alleen een overwinning zou hun de koppositie brengen en dus gingen de meiden van HDS furieus van start.
Dit resulteerde gelijk in balverlies van OMHC en een kans voor HDS in de 1e minuut die goed door de betrouwbare keeper Sydney werd gepareerd. Helaas ten koste van een makkelijk gegeven strafcorner en dus was het gelijk gevaarlijk voor het doel van OMHC. Vakkundig werd de strafcorner onschadelijk gemaakt maar HDS bleef de verdediging van OMHC met heel veel spelers bestoken. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor HDS zonder dat ze verder nog tot grote kansen kwamen. De eerste keer dat OMHC op de helft van HDS in balbezit kwam resulteerde al in een kleine kans voor Julia maar haar backhand schot werd door de keeper van HDS goed verwerkt. 3 minuten later gaf de keeper van HDS wel een rebound weg op het volgende schot van Julia en deze werd attent door Brinne opgepikt. Ze behield het overzicht en legde goed breed op Isis die bekwaam afrondde.
Na 13 minuten 0-1, een dreun voor HDS en een enorme opsteker voor OMHC. Gesteund door de voorsprong pakte OMHC het initiatief in de wedstrijd en de befaamde press van MC1 begon zijn vruchten af te werken. In de 21e minuut werd door Hannah, die wederom zeer sterk speelde, de opbouw van HDS onderbroken en kon Julia middels een steekpass Emma alleen voor de keeper zetten. Ze nam de bal perfect aan en schoot onberispelijk binnen, 0-2! Menig ploeg zou door deze 2e treffer breken maar HDS niet. Met nog meer inzet trachtte ze de aansluiting te verkrijgen maar onze verdediging gaf geen krimp.
Tot de rust was er evenwicht tussen het tactische/technische spel van OMHC en de enorme inzet/fysiek van HDS.

OMHC begon na de rust echter zeer sterk aan de 2e helft. HDS bleek niet in staat om onder de press van OMHC uit te komen en het wachten was op de 0-3. Die leek er tot 2 keer toe te komen maar beide keren werd de treffer (terecht) afgekeurd. In de 56e minuut wist HDS langs de linkerkant van OMHC middels 2 gelukkige crimmages voor het eerst in de 2e helft door te breken. De rechterspits werd vrijgespeeld en zij rondde bijzonder knap af. Keeper Sydney wist de bal nog te raken maar deze bleek helaas onhoudbaar.  De 1-2 was voor HDS het sein om alles op alles te zetten en voor hun laatste kans te vechten. Knullig werd een 2e strafcorner weggegeven (geen afstand houden) en de spanning bereikte een kookpunt. Gelukkig (of gewoon kwaliteit?) wist OMHC ook deze strafcorner goed te verdedigen en langzaam vloeiden de krachten uit de speelsters van HDS weg. De ruimtes op het veld werden steeds groter en het dynamische middenveld van OMHC weet hier heel goed mee om te gaan. In de 62e minuut dook Larissa de vrije ruimte achter de verdediging van HDS in en werd uitstekend aangespeeld door Donna. Knap controleerde ze de bal en oog in oog met de keeper van HDS rondde ook zij onberispelijk af, 1-3! Dit betekende de knock-out en de laatste paar minuten werden door OMHC goed uitgespeeld.
Na het laatste verlossende fluitsignaal vloog iedereen elkaar in de armen. De supporters langs de kant gaven beiden ploegen een enorm applaus wat volkomen terecht was. HDS had met het hart gespeeld en gestreden maar verloren van een beter OMHC. Deze wedstrijd was pure reclame voor het jeugdhockey.