header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
6-4-2014

Interview met Maarten Rijnders, succesvol coach van OMHC MC1

Nieuws afbeelding

Hoe heb jij je ploeg voorbereid op deze belangrijke wedstrijd met HDS MC1?
Op de training hebben we vooral getraind op het houden van een hoog baltempo en de hockeyen in de kleine ruimte. Het was te verwachten dat het een rommelige wedstrijd ging worden en dat we zelf ruimte moesten gaan creëren. Op zaterdag heb ik niet eens meer zoveel uitgelegd. We hebben iedereen met een taak en zelfvertrouwen het veld ingestuurd. Als deze ploeg zelfvertrouwen heeft en in zichzelf gelooft zijn ze beter dan de rest.
 
Was je ploeg onder de indruk van de sfeer en de spandoeken?
In het begin was ik bang van wel, maar ze hadden er weinig last van. Bij de warming-up hadden ze het er wel over, maar het gaf ze een extra boost om van HDS te winnen. We zijn wel blij dat we HDS nu twee keer hebben gehad. Zij maakten het ons tot nu toe moelijk. Ook in zaal waren ze moeilijk te verslaan.
 
Ervaar je het als een compliment dat de coach van HDS ‘jouw' tactiek over heeft genomen?
Ja misschien wel, veel druk zetten met een goede press werkt goed voor ons. Veel tegenstanders kunnen er ook niet goed mee omgaan. Helaas voor HDS hielden ze dat maar een kwartier vol. Ze liepen ook op elke bal. De kwaliteit van onze meiden is dat zij dit bijna een hele wedstrijd vol kunnen houden en weten wanneer ze vol voor een bal moeten gaan. Daar winnen we deze wedstrijd uiteindelijk ook op.
 
Jullie hebben nu een gat van 4 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Is het kampioenschap nu beslist?
Het is nog zeker niet beslist. We spelen goed, maar het ligt allemaal dicht bij elkaar. We kunnen geen enkele wedstrijd ingaan met de gedachte dat we die wel even winnen. Die ranglijst was in het begin niet zo belangrijk. Het is tot nu toe voor iedereen een leerzaam en leuk jaar. Dat was ook de doelstelling, maar nu het allemaal zo goed loopt mogen we wel wat meer naar de stand gaan kijken.
 
Lees het wekelijkse wedstrijdverslag van MeisjesC1 van onze vaste reporter/supporter Eric hierboven bij de Verslagen.