header foto
8-4-2014

5apr. MeidenC1 winnen wéér, ook tegen Asvion!

Nieuws afbeelding

Na de gewonnen topper tegen HDS stond op deze prachtige dag de beladen en lastige wedstrijd tegen Asvion op het programma. Beladen omdat de uit-wedstrijd vervelend was verlopen en lastig omdat het de nr.3 van de ranglijst is.

Misschien waren de meiden van OMHC uit hun concentratie door het shake-hands voor de wedstrijd want al in de eerste minuut krijgt Asvion een levensgrote mogelijkheid op de 0-1 door slordig balverlies. Knap ingrijpen van keeper Sydney voorkomt een snelle achterstand. OMHC blijkt echter absoluut niet scherp aan de wedstrijd te zijn begonnen want in de 10 minuten die daarna volgen krijgen de spitsen van Asvion tot 2 maal toe de kans om alleen op Sydney af te gaan. Onze keeper toont gelukkig aan dat ze niet voor niets shoot-out clubkampioen is geworden en beide keren brengt ze goed redding. In de 17e minuut weet Isis met een knappe actie Julia alleen voor de keeper te zetten en in tegenstelling tot de spitsen van Asvion weet onze spits wel raad met deze kans. Ze slaat de bal laag en hard in de verre hoek, 1-0! De hoop dat deze voorsprong wat rust in het spel van OMHC brengt blijkt ijdel. De wedstrijd golft op en neer met grote kansen voor beide doelen. OMHC krijgt maar geen vat op het opportunistisch spel van de tegenstander en in de 27e minuut is de 5e enorme kans van Asvion dan toch raak. Wederom kan een van de aanvallers van Asvion alleen op Sydney af. En ook deze keer weet ze de bal te stoppen, maar de rebound is zelfs Sydney te machtig, 1-1! Daarbij is Sydney ook nog lelijk in botsing gekomen met de speelster van Asvion maar kan na een blessurebehandeling gelukkig toch verder. In de 34e minuut zijn het de aanvallers van OMHC die voor gevaar zorgen bij het doel van Asvion. Helaas weet de keeper dit keer wel redding te brengen op het schot van Isis. Uit de daaropvolgende lange corner weet Larissa middels een slimme individuele actie een strafcorner te verdienen. Vlak voor rust een uitgelezen moment om toe te slaan. De uitvoering van de cornervariant laat te wensen over, maar uiteindelijk weet Julia toch de vrijstaande Lisa van Dijk te bereiken. De aanvoerder van OMHC schuift de bal langs de keeper in het doel, 2-1!

Asvion had de meeste kansen in de 1e helft maar het is OMHC die met een voorsprong gaat rusten. Coach Maarten gebruikt de rust om zijn verdediging iets anders neer te zetten.

Deze omzetting sorteert duidelijk effect want de spitsen van Asvion zijn na rust lang niet zo gevaarlijk zijn als ervoor. Toch krijgt Asvion in de 50e minuut een kans op de gelijkmaker via een strafcorner. Wederom toont Sydney haar klasse door ook deze bal weer tegen te houden. OMHC heeft in de 2e helft een overwicht en krijgt verschillende kansen op de bevrijdende 3e treffer. Omdat deze niet valt deze blijft het tot het einde spannend. In de 68e minuut zetten de spitsen van OMHC weer goed druk en weet Julia de bal rond de middenlijn te veroveren. Ze speelt de bal naar Isis die langs haar verdediger gaat en vervolgens opstoomt over de linkerkant. Julia is ondertussen doorgelopen en wordt precies op het juiste moment door Isis aangespeeld waardoor ze vrij voor de keeper van Asvion komt. Die weet haar schot maar half te keren en middels een laatste tikje scoort Julia de verdiende 3-1! Wedstrijd beslist en het team viert de overwinning alvast door zich met z'n allen op de doelpuntenmaker te storten.

Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning en een hele lastige klip omzeild op weg naar het kampioenschap. Aangezien concurrent HDS ook geen fout heeft gemaakt blijft het verschil slechts 4 punten en is OMHC er dus nog lang niet.

Volgende week de bijzonder lastige uitwedstrijd tegen HDM. Tijdens de thuiswedstrijd was deze ploeg de betere en kreeg ook de beste kansen. Van onderschatting zal dus geen sprake zijn. Tenslotte willen de meiden van MC1 graag Fleur van MD1 bedanken dat ze wilde invallen en de steeds groter groeiende supportersschare voor hun verbale (MF6 was heel nadrukkelijk aanwezig) en morele ondersteuning. Hopelijk kunnen ze ook de volgende thuiswedstrijd (10 mei) weer op jullie aanmoedigingen rekenen.