header foto
14-4-2014

OMHC MC1 zet ook lastige uitwedstrijd tegen HDM om in winst

Met een gehavend team werd er afgereisd naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen HDM. Middenvelder Donna kon niet meespelen vanwege een blessure en helaas moest ook verdediger Britt tijdens de warming-up afhaken. Gelukkig bleek het 3e twijfelgeval, verdediger Didi, wel in staat om te spelen dus hoefde uiteindelijk alleen het middenveld wat aangepast te worden.

HDM startte furieus en drukte OMHC ver terug op de eigen helft. Hoewel de druk groot was, leidde dit niet tot hele grote kansen voor HDM. OMHC was niet in staat om tot haar eigen spel te komen en pas laat in de eerste helft kon via een snelle uitval over de rechterkant de eerste kans van OMHC genoteerd worden. Isis werd knap vrij gespeeld op de kop van de cirkel maar haar schot ging helaas naast het doel. Niet veel later werd via een goed opgezette aanval over de linkerkant Sterre alleen voor de keeper gezet, maar ook haar schot ging rakelings naast. Aan het eind van de eerste helft was de wedstrijd meer in evenwicht en vlak voor rust kreeg OMHC haar eerste strafcorner. Deze werd wat rommelig uitgevoerd maar na een scrimmage belandde de bal voor de stick van Isis die wel raad wist met deze kans, 0-1!
Een goed moment zo vlak voor de rust maar eerlijk gezegd wel tegen de verhouding in.

Na de hervatting was er weer gelijk een overwicht van HDM. Wederom werd OMHC in de verdediging gedrongen maar de eerste de beste uitval werd door OMHC razendsnel uitgevoerd. Isis wist de bal op eigen helft te veroveren en na een korte dribbel op de vrijstaande Julia te spelen. Julia stak met grote passen het middenveld over en Larissa kwam goed mee buitenom. Met een knappe steekpass tussen 2 verdedigers door wist Julia haar teamgenoot te bereiken. Larissa maakte goed ruimte voor haar schot en deze bleek onhoudbaar voor de keeper, 0-2! Een vlijmscherpe counter en een enorme opsteker zo net na de rust. HDM leek echter niet onder de indruk. Onverstoord gingen ze op jacht na de aansluitingstreffer en de rest van de 2e helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer. De verdediging hield zich onder leiding van Lisa knap staande en de enkele keer dat er een HDM speler tussendoor glipte stond Sydney op haar plaats. Vaak dit seizoen waren het de aanvallers van MC1 die zich konden onderscheiden maar deze wedstrijd toonde de verdediging aan dat ze ook haar ‘meisje' kan staan. Niet voor niets krijgt MC1 al het hele seizoen heel weinig doelpunten tegen. Diep in de 2e helft moest echter zelfs Sydney een doelpunt toestaan maar verder liet OMHC het niet komen.

Een overwinning die behaald werd door heel veel inzet en strijd maar waar jullie trost op mogen zijn. Na de zaalcompetitie hebben jullie alle wedstrijden gewonnen waaronder 2 hele zware uitwedstrijden en een beladen thuiswedstrijd. Nu komt er gelukkig een periode waarin alle blessures en pijntjes rustig kunnen genezen want onze volgende wedstrijd is pas op 10 mei thuis tegen Leonidas.