header foto
10-5-2014

Meisjes C3 KAMPIOEN !!!!!

Nieuws afbeelding

Herfstig weer, verschillende ontbrekende speelsters... kortom niet de meest ideale situatie voor een wedstrijd waar het kampioenschap binnen gehaald kan worden. Zaterdagmiddag 10 mei, 16:00 uur traden de meiden van MC3 aan om hun wedstrijd tegen Rotterdam MC9. Esmee, Elise, Aororra en Sammy ontbreken deze wedstrijd. Gelukkig zijn er speelsters uit andere teams die deze wedstrijd bij MC3 willen invallen. Marit, Mara, Charlotte en Lisa staan MC3 vandaag bij. Cleo, Karen, Denise, Fien, Maxime, Maaike, Hannah, Kyra, Sophie en Britt hebben er zin in vandaag, wetende dat ze bij winst kampioen kunnen worden.

MC3 begint vol vuur aan de wedstrijd en met 2 minuten op de klok is het Hannah die de 1-0 op het bord zet. Goed pressie-spel zorgt ervoor dat Rotterdam in het begin weinig in te brengen heeft. De meiden van MC3 spelen, net als het hele seizoen, sterk op de aanval en bivakkeren vooral in de cirkel van de tegenstander. Het is Kyra die na een minuut of 20 in een wirwar van spelers de stick tegen de bal te krijgen om deze in de goal te laten verdwijnen, 2-0. De meiden weten elkaar goed te vinden en zorgen ervoor dat de bal voor de rust via Maaike nog een keer in de goal verdwijnt. Met een 3-0 stand is het rust. Coach Maarten vertelt de meiden dat ze vooral zo door moeten spelen als in de eerste helft.

De tweede helft gaat een stuk moeizamer maar hard werken zorgt ervoor dat de stand niet verandert. Een aantal mooie reddingen van inval-keeper Charlotte frustreren Rotterdam. MC3 speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Hannah en Kyra krijgen nog een paar mooie kansen maar zien deze stranden naast de goal of tegen de keeper van Rotterdam. Onder de massaal aanwezige supporters stijgt de spanning. Zij hebben het "OMHC KAMPIOEN" spandoek meegenomen maar wachten gespannen af of ze dit kunnen uitrollen. Als er 65 minuten op het bord staan zijn ze bijna niet meer te houden. Toch weten ze zich nog in te houden maar bij de 69ste minuut zijn de fans zeker en wordt het spandoek uitgerold. Als de wedstrijd afgefloten wordt stijgt er een gejuich op vanaf de tribune. De toeschouwers laten duidelijk van zich horen terwijl de speelsters elkaar in de armen vallen.

Wat een seizoen!!! Trainers Erwin en Romy en Coaches Maarten en Walter kunnen uitermate trots zijn op hun meiden. En ook de meiden zelf kunnen uitermate trots zijn op hun verrichtingen. Het hele seizoen is een aaneenschakeling van successen. Het voorseizoen werd als nummer 1 afgesloten. In de zaal wisten de meiden het kampioenschap zeker te stellen en met nog 2 wedstrijden te spelen is MC3 ook de beste op het veld. Vervuld van trots verlaten de meiden het veld en vallen zij in de warme gelukwensen van de enthousiaste toeschouwers.