header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
20-5-2014

MC1 kampioen - interview met aanvoerster Lisa van Dijk

Nieuws afbeelding

Weinig mensen zal het zijn ontgaan maar afgelopen zaterdag is MC1 op een uiterst sfeervol sportpark OMHC ook op het veld kampioen geworden in de 1e klasse. Voor OMHC begrippen een uitzonderlijk knappe prestatie. Na eerder dit seizoen al een interview met de coach te hebben gemaakt werd het nu tijd om iets van de speelsters te horen. Wie beter daarvoor geschikt dan de aanvoerster, Lisa van Dijk.
Allereerst van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Al weken leefden jullie als team toe naar de datum 17 mei. Dat was de dag waarop het moest gebeuren. Waren jullie zaterdag erg gespannen?
 
Bij sommigen viel het wel mee maar de meeste waren wel erg zenuwachtig. Het hielp wel dat we in de zaal ook al een keer een kampioenswedstrijd hebben gespeeld die we moesten winnen. We wisten daardoor een beetje wat we konden verwachten.
 
Hoe vonden jullie het om voor een volle tribune te spelen, met muziek en een speaker?
Echt heel leuk. Dat zoveel mensen kwamen kijken was ontzettend leuk en het was ook wel speciaal om te horen hoe je naam werd omgeroepen en dat er na elke naam gejuicht werd.
 
Ondanks een enorm overwicht wisten jullie in de eerste helft niet te scoren. Hoe was het gevoel in de rust?
We baalden wel in de rust. We wilden heel graag snel scoren en het ging op zich ook wel goed maar dat doelpunt lukte maar niet.
 
Na je belangrijke treffer tegen Asvion scoorde je de bevrijdende 1-0 gisteren. Scoor je alleen maar belangrijke doelpunten?
Haha,......ja. Dat zijn inderdaad de enige keren dit seizoen dat ik heb gescoord en beiden waren toevallig belangrijk.
 
De kern van dit team speelt al sinds de E1 samen, is dit jullie beste seizoen ooit?
Ja. We zijn ooit in de E1 zaalkampioen geworden maar een heel seizoen ongeslagen dat is ons nog nooit gelukt.
 
MC1 heeft inderdaad dit hele seizoen nog geen competitie wedstrijd op het veld of in de zaal verloren. Wat maakt jullie team zo sterk?
Ons samenspel. We spelen echt als een team en hebben veel voor elkaar over. Zowel aanvallen als verdedigen doen we met z'n allen. We hebben ook echt een hele gezellige groep vriendinnen met veel teamspirit.
 
Namens alle volgers willen wij jullie bedanken voor een heel mooi seizoen. Een enkele keer speelde jullie wat minder maar heel vaak gewoon goed en soms ronduit fantastisch. Maar het meest opvallende elke week was de enorme inzet, passie en plezier waar jullie mee speelden. Daar hebben wij allemaal erg van genoten.
 
Dank U :-)