header foto
12-11-2014

9 november mini's van de week Heren 1

Nieuws afbeelding Wat waren onze jongens Maurits van der Tempel en Jan van de Ruit blij verrast toen ze hoorden dat ze mini van de week waren. Ze stonden ze dan ook te trappelen om naar OMHC te gaan en konden haast niet wachten tot het zover was.

Zondag 9 november meldden de "mini's" zich om kwart over 2 op veld 2 bij Mariska die ze voorstelde aan de aanvoerder van Heren 1, Christiaan Both. Ze werden door Christiaan aan de rest van de teamleden voorgesteld en na diverse stoere high fives, werden ze mee het veld opgenomen. Hier begonnen ze meteen aan een serieuze warming up, waarbij onze jongens zich qua conditie natuurlijk niet wilden laten kennen voor de getrainde selectiespelers. Na enkele rondjes rond het veld gelopen te hebben, mochten ze wat slag- oefeningen doen en kregen zelfs nog wat aanwijzingen en tips ter verbetering van hun hockey vaardigheden.

Na de warming up was het tijd voor het peptalk-praatje van de coach. De mannen van Heren1 gingen, met de schouders om elkaar heen geslagen, in een kring staan met de mini's hier middenin. Wat hier gezegd is, bleek strikt geheim, want hier wilden Maurits en Jan niks over vertellen. Hopelijk hebben ze van deze tactiekbespreking nog wel wat onthouden om te gebruiken tijdens hun eigen wedstrijden..

Na de line up mochten Maurits en Jan de afslag nemen en hierna begon de wedstrijd OMHC tegen Alecto.
Op de tribune zocht het publiek nog even naar een droog plekje, want alhoewel het een zonnige dag was, moest menige toeschouwer even schuilen voor de neveldouche die werd veroorzaakt door de sproeiers die het veld in optimale conditie brachten. Dit mocht echter de pret niet drukken, want de toeschouwers lieten zich de bierpullen, die speciaal voor het Bierfeest uit de kast gehaald waren, al goed smaken. Het beloofde een gezellige wedstrijd te worden!

Al in een van de eerste minuten zat de stemming er goed in toen de keeper van OMHC met een prachtige redding een bal uit het net hield.  Alecto leek de eerste minuten het spel te domineren, tot OMHC in de 11e minuut haar eerste echte aanval deed op doel en daarbij een strafcorner eruit sleepte. Deze werd benut en zo stond het 1-0 voor OMHC.  Al snel bleek dat de heren van OMHC in opperbeste vorm waren, want in de 17e minuut wisten onze mannen weer te scoren en werd het 2-0. Vlak voor rust volgde zelfs nog een derde doelpunt voor OMHC.
De sfeer zat er inmiddels goed in bij het publiek, en vol vertrouwen ging iedereen de tweede helft in. De voorsprong werd nog verder uitgebouwd tot 4-0. Vlak daarna kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Alecto binnen 5 minuten twee doelpunten maakte, en het dus 4-2 werd. Gelukkig bleven onze mannen goed verdedigen, en in de slotminuut werd nog een prachtig doelpunt gemaakt door OMHC door de keeper van Alecto volledig uit te spelen, en zo werd de eindstand 5-2. Een welverdiende overwinning.

Maurits en Jan mochten samen met de toppers van Heren 1 de ereronde lopenen het applaus in ontvangst nemen. Als aandenken kregen ze ook nog een hockeybal die gesigneerd werd door alle spelers. Na een patatje en wat te drinken hebben gekregen, gingen onze mini's samen met andere jongens een partijtje hockeyen. De ouders genoten in het clubhuis nog even verder van de pullen bier, de Gluhwein en de muziek en van een zeer geslaagde dag!

OMHC, bedankt voor deze supergezellige dag!!!