header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
29-1-2015

OMHC ook in 2015 officieel Sportplus

Nieuws afbeelding OMHC mag zich ook gedurende 2015 een Sportplusvereniging noemen. De club heeft dit te danken aan haar succesvolle maatschappelijke betrokkenheid. OMHC staat letterlijk en figuurlijk midden in de wijk. Veel enthousiaste leden, vrijwilligers en andere betrokkenen doen er alles aan om iedereen te laten genieten van de hockeysport en te zorgen dat iedereen zich veilig en thuis voelt, ook buiten hockey om. Door allerlei wijkpartners wordt tevens veelvuldig gebruik gemaakt van ons clubhuis en de velden, bijv. door de kinderopvang en de basisschool.

OMHC mocht zich al vanaf maart 2014 een Sportplusvereniging noemen. In de afgelopen periode heeft de club meegedaan aan een toetsingstraject om aanspraak te maken op een verlenging van de ‘Sportplusstatus’. De toetsingscommissie, die werkt in opdracht van Rotterdam Sportsupport, nam onder meer de kwaliteit en borging van de maatschappelijke activiteiten, de interne organisatie, de sociale veiligheid en de financiën onder de loep. De commissie beoordeelt dat OMHC aan de criteria voldoet, zodat de club zich ook in 2015 officieel Sportplusvereniging mag noemen.



Op 28 januari ontving Yuri Chin A Foeng (rechts) , bestuurslid algemene zaken OMHC, het Sportpluspredicaat uit handen van Mark Tissing (links), accounthouder van Sportsupport. Dit predicaat is een bewijs van een bepaalde basiskwaliteit en een maatschappelijke rol. Dit is onder andere interessant voor (potentiële) maatschappelijke partners. Het predicaat biedt partijen als welzijnsorganisaties of de eerstelijnszorg inzicht in welke verenigingen interessant zijn om mee samen te werken. Daarnaast heeft de vereniging met het predicaat de mogelijkheid zichzelf te promoten. Niet alleen bij mogelijke maatschappelijke partners, maar ook bij (potentiële) leden, partners, bedrijven en de gemeente. OMHC wil bij de gemeente o.a. bereiken dat ze het derde veld vaker mag gaan gebruiken.

Het Sportplusprogramma is ontwikkeld door Rotterdam Sportsupport voor Rotterdamse sportverenigingen die een maatschappelijke rol willen vervullen. Daarbij kan gedacht worden aan het aanbieden van sport in de wijk, aan het openstellen van de accommodatie voor gebruik door anderen, aan het aanbieden van sportactiviteiten voor bijzondere doelgroepen. Rotterdam Sportsupport ondersteunt verenigingen bij hun maatschappelijke inzet.

Karin Pauwels
Secretaris OMHC