header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
13-2-2015

MB1 pakt op grootse wijze de titel in de zaal!

Nieuws afbeelding Door goed lobby werk van de Technische Commissie mochten de meiden van B1 dit seizoen aantreden in de 1e klasse van de zaalcompetitie. Met de B1 van Tempo, Rapid, Derby, Hoeksche Waard, Barendrecht en Dordrecht als tegenstanders beloofde dit een mooie competitie te worden. Doelstelling, vooraf vastgesteld door trainer/coach Bram Kuijpers en Maarten Rijnders was technisch beter worden. Mocht het team mee kunnen draaien om de eerste plaats, dan werd de doelstelling bijgesteld.

Onderling hadden de meiden hun eigen doel bepaald, laten zien dat zij echt thuis horen in de eerste klasse en gewoon even de eerste plaats pakken!

Het eerste weekend lieten de dames zich gelijk gelden, door direct de eerste plaats te pakken waar de andere teams onderling allemaal al punten lieten liggen. In het vervolg van de competitie bleek al snel dat de teams qua niveau dicht bij elkaar lagen en iedereen van iedereen kon winnen. Elk weekend moest er dan ook volop gevochten worden voor de punten. Tot aan het laatste weekend bleek nog steeds dat onze meiden de meeste punten hadden gepakt, met slechts 1 punt voorsprong op de nummer twee Dordrecht moesten er dus ook de 2 laatste wedstrijden nog punten worden gepakt.

Deze laatste wedstrijden moesten wel gespeeld worden zonder de coaching van Bram en Maarten, omdat zij met Heren 1 een teamweekend hadden. Gelukkig was Bart-Jan Beerens bereid gevonden om dit weekend als Interim Coach aan te treden.

Om 13:30 uur verzamelden alle meiden zich ietwat nerveus in de sporthal van Heinenoord. De meiden werden naar de kleedkamer gedirigeerd om zich in alle rust met Bart-Jan en de team manager op de 2 zo belangrijke wedstrijden voor te bereiden.

In de zaal zagen zij dat de directe concurrent inmiddels aan hun eerste wedstrijd tegen Hoeksche Waard was begonnen. Toen de meiden van Ommoord zagen dat zij wel heel nerveus speelden en maar nipt van één van de minder sterke tegenstanders wonnen, groeide duidelijk het zelfvertrouwen van onze meiden. Zij gingen dit gewoon even doen! Een overwinning op Dordrecht in de eerste wedstrijd zou direct het kampioenschap betekenen voor de Ommoord dames.

Direct na het fluitsignaal werd Dordrecht dan ook gelijk onder druk gezet en binnen 2 minuten, werd de keepster van Dordrecht onder druk gezet. Zij bleef liggen op de grond, probeerde de bal te spelen echter de bal kwam los en het eerste doelpunt viel voor Ommoord! De coach probeerde het doelpunt af te laten keuren, echter het voordeel van Ommoord was overduidelijk. 1-0 voor Ommoord, een luid gejuich kwam van de tribune met alle ouders, opa's, oma's, mannen van JB1 en overige supporters van Ommoord. Wat een droomstart! Even sputterde Dordrecht nog tegen door 1-1 te scoren, maar Ommoord was vandaag echt 2 maten te groot. Met wervelend spel werd Dordrecht stuk gespeeld en werd er uitgelopen naar een 4-1 voorsprong. Inmiddels hingen Maarten en Bram aan de telefoon om de laatste minuten live mee te maken. Toen de zoemer ging, vielen de meiden van blijdschap bij elkaar in de armen en werd ook interim coach Bart-Jan van alle kanten omhelsd. Kampioenschap in de eerste klasse was binnen! Veel tijd voor genieten was er niet, want de meiden wilden het seizoen winnend afsluiten door ook van Hoeksche Waard te winnen. Dordrecht was inmiddels teleurgesteld afgedropen toen de meiden van Ommoord wederom het beste uit zichzelf haalden door met wervelend spel ook Hoeksche Waard met 4-1 opzij te zetten. De ene aanval was nog mooier dan de andere, en mocht Hoeksche Waard toch een keer bij de goal geraken dan was er altijd nog de keepster van Ommoord die met schitterende reddingen haar team niet in de problemen bracht. Toen de wedstrijd afgelopen was, was er eindelijk tijd om de titel echt te vieren. Heinenoord werd bezit van Ommoord MB1 en haar meegereisde supporters en zij lieten de champagne rijkelijk vloeien.

Meiden en coaches, jullie hebben een super prestatie geleverd met elkaar!