header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
2-5-2015

KNHB introduceert nieuw warming-up programma

Nieuws afbeelding De KNHB heeft in samenwerking met partner Interpolis, VeiligheidNL en kinder- en sportfysiotherapeuten een warming-up programma ontwikkeld. In het programma zijn oefeningen opgenomen die je kunt toepassen om veilig en met plezier te kunnen hockeyen. Via een website en een speciaal ontwikkelde app kan iedereen zelf een warming-up samenstellen. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een programma op maat. De oefeningen bestaan uit motorische- en hockeyvaardigheden en hanteren onder anderen de thema’s: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit, snelheid en kracht. Door deze oefeningen kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of wedstrijd.

Ga naar http://www.hockey.warming-up.nl of download de gratis App in de App Store (http://tinyurl.com/kfawmml) of Google Play (http://tinyurl.com/pz535nv).

Een goede warming-up verkleint de kans op blessures. Op die manier leren spelers o.a. de heup, knie en enkel, op een goede manier te belasten waardoor er minder kans bestaat op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd). Interpolis wil daarom, samen met de KNHB en haar leden, de veiligheid en gezondheid op en rond het hockeyveld verbeteren. Dat doet Interpolis door het aanbieden van concrete oplossingen, zoals warming-ups die hockeyers aanzetten de spieren goed op te warmen.

Kijk op http://www.interpolishockey.nl/

Technische Commissie