header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
12-8-2015

Het nieuwe opleiden binnen OMHC

OMHC is een nieuwe weg ingeslagen bij het opleiden van de jeugd. OMHC wil de jeugd in de breedte beter opleiden om zo op een hoger niveau te kunnen spelen. Daar is iets voor nodig en daarom is de club in zee gegaan met Beyond the Limits: het bedrijf van Alyson Annan, trainer/coach van Amsterdam Heren 1 en van de Jong Oranje dames. Zij zal binnen de club samen met Joost Bitterling, haar assistent, een belangrijke rol gaan spelen in het opleiden van de trainers en coaches.

Alle trainers zullen gaan werken met YIN, een applicatie waarin alle trainingsstof wordt aangeboden. Dit gaat periodiek. De trainingsstof wordt klaargezet, zodat de trainers allemaal dezelfde (technische) stof aanbieden. Op die manier krijgen alle kinderen een goede (technische) basis. Alle trainers zullen begeleid worden door hoofdtrainers, met wie ze de oefenstof en eventuele knelpunten kunnen doornemen. Daarnaast zal onder andere Justin Reid Ross (Amsterdam Heren 1) iedere woensdagmiddag op de velden van OMHC te vinden zijn om de trainers te begeleiden en zo onze jongste jeugd beter te maken.

Op woensdag 19 augustus van 17.00 tot 19.00 heb je de kans om kennis te maken met Beyond the Limits en het nieuwe opleidingsplan van OMHC. Joost Bitterling zal dan een deels praktische, deels theoretische workshop geven voor trainers van jeugdelftallen. Dit is de eerste workshop in een serie van 2, waarvan de 2e wordt gegeven op zaterdag 5 september van 17.00 tot 19.00. Deze workshops zijn bedoeld voor alle trainers van elftallen.

Voor alle begeleiders van de jongste jeugd is er een workshop op zaterdag 22 augustus van 17.00 tot 19.00. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die training geeft aan E en F teams, de hockeyschool, of funkey, maar ook voor C en D-jeugdleden die het leuk lijken om training te gaan geven.

Op maandag 24 augustus zal Alyson een workshop verzorgen voor alle coaches van 19.00 tot 21.00.

Speel je zelf in een elftal of ben je een enthousiaste ouder en wil je met hoofdklassers op het veld staan om training te geven en je hebt je nog niet opgegeven, doe dit dan snel, want we zijn nog op zoek naar trainers op de woensdag (vanaf de D-jeugd mag je leren training geven).

Aanmelden kan via [email protected]

Mariken Langbroek
Voorzitter Hockey Technische Zaken