header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
17-4-2016

Voorne MB1 - OMHC MB1

Nieuws afbeelding De afgelopen 2 wedstrijden werden erg ruim gewonnen en daarom werd met veel vertrouwen afgereisd naar Hellevoetsluis voor de ontmoeting met Voorne. De tegenstander van vandaag maakt een moeilijk seizoen door en stond voor aanvang op de laatste plaats in onze poule. Men was echter van plan om het OMHC zo moeilijk mogelijk te maken en had zelfs bedacht dat een aanvangstijd van 09:30 uur Voorne in staat zou stellen om OMHC in de beginfase te verrassen. Met enig hulp van OMHC lukte dat ook. Al na 2 minuten werd een fout in de opbouw van OMHC gelijk door Voorne afgestraft en stond de 1-0 op het scorebord.
Een snelle achterstand in een verre uitwedstrijd tegen een tegenstander die op de counter speelt.....dat hadden we dit seizoen al eerder meegemaakt. Al snel bleek echter dat het hockey van Voorne erg beperkt was en het veldoverwicht van OMHC nam steeds grotere vormen aan. Zonder zelf goed te spelen werd de druk om Voorne opgevoerd en ging de tegenstander steeds meer fouten maken. Dit leidde in de 15e minuut tot de gelijkmaker van Isis die een strafcorner van Tessa tot doelpunt promoveerde. Voor de rust 'kreeg' en dwong OMHC meerdere strafcorners af maar die leverde allemaal niets op. Totdat in de 34e minuut de voortreffelijk leidende scheidsrechter van Voorne bij een strafcorner van Hannah na een shoot van de uitloopster goed voordeel gaf en Sterre de 1-2 binnensloeg. Met een goed gevoel werd de rust ingegaan en gelijk na de hervatting werd wederom de aanval gezocht. De bal werd door OMHC hard de cirkel ingeslagen en niet goed door de keepster van Voorne verwerkt. Isis was attent en tikte simpel de 1-3 binnen. Voorne had zich amper hersteld van deze mokerslag toen Emma in de 39e minuut op de solotoer ging en de bal vanaf de rand van de cirkel met haar backhand binnensloeg voor de 1-4. Dit leek wel een kopie van de wedstrijd tegen Spijkenisse uit van 2 weken geleden! De speelsters van Voorne beperkte zich nu alleen nog maar tot het met z'n allen verdedigen en zo snel mogelijk wegslaan van de bal. Toch wist OMHC nog regelmatig in de cirkel te komen. In de 57e minuut werd een afgeslagen strafcorner door Emma en Julia weer voor de goal gebracht waar Britt op de goede plek stond om de 1-5 aan te tekenen. Aangezien onze spits Julia nog niet gescoord had bleef zij loeren op haar kans. Deze kwam in de 67e minuut en hoewel het een 'frommelgoal' was, betekende het wel gewoon 1-6. Exact dezelfde uitslag als 2 weken geleden!!
Door de knappe resultaten de afgelopen 4 wedstrijden (12 punten, 21 doelpunten voor, 4 tegen) en het resultaat van de wedstrijd tussen onze concurrenten staat OMHC MB1 nu aan de leiding in deze afdeling.

Volgende week komt een directe concurrent (HDS) op bezoek en zal OMHC ook die wedstrijd moeten winnen om alles in eigen hand te houden. Alle support is welkom en hierbij dus een oproep om onze meiden aan te komen moedigen. Aanvangstijd van deze wedstrijd is 12:30 uur.