header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
30-5-2016

OMHC MB1-Waddinxveen MB1

Na het dure verlies tegen directe concurrent HDS (1-2, doelpunt Hannah) zakte MB1 naar de 3e plaats en leken de kansen op het kampioenschap verkeken.Echter speelde vorige week zowel koploper Pollux als nummer 2 HDS gelijk en profiteerde MB1 optimaal door met liefst 0-6 te winnen (4x Julia, Tessa en Sterre)bij Forcial.
De al beladen wedstrijd tegen Waddinxveen werd hierdoor met nog meer spanning overgoten en bij de supporters bestond de vrees dat de meiden zich teveel door alle randzaken zouden leiden. Trainer/coach Pieter had zijn meiden gelukkig in de juiste ‘mood’ gekregen en vanaf de start trok OMHC ten aanval.Dit leidde gelijk binnen de minuut tot de 1e strafcorner van de wedstrijd. Deze resulteerde nog niet in de gewenste vroege voorsprong maar in de 5e minuut was het wel raak. Zoals wel vaker dit seizoen was het Isis die goed voorbereidend werk van Julia en Larissa afrondde en de 1-0 liet aantekenen. Waddinxveen kwam hierna wat beter in de wedstrijd en de volgende 15 minuten waren beide teams gelijkwaardig. In de 22e minuut leidde een strafcorner van OMHC tot een scrimmage voor de goal van Waddinxveen waarbij wederom Isis zich het meest attent toonde en de 2-0 binnen tikte. Dit keer was de tegenstander wel van slag en vanaf dit moment controleerde OMHC de wedstrijd. Ook na rust had OMHC weinig van Waddinxveen te vrezen totdat ze in de 48e minuut met een gelukje doorbraken over onze linkerflank. Dit resulteerde in een grote kans op de aansluitingstreffer maar OMHC kon opgelucht adem halen toen de inzet van de aanvalster naast ging.Dit was wel het sein voor MB1 om weer een tandje bij te zetten en de wedstrijd werd in de 53e minuut beslist door een doelpunt van Julia. Via treffers van Larissa en nogmaals Julia wist OMHC uit te lopen tot een 5-0 voorsprong. Helaas moest Noelle in de 68e minuut nog een tegendoelpunt toestaan uit een strafcorner van Waddinxveen maar dit deed niets af aan de knappe overwinning van OMHC MB1.

Doordat koploper Pollux onverwacht heeft verloren zijn er maar liefst 3 ploegen die op de laatste speeldag voor het kampioenschap gaan strijden. Op deze laatste speeldag moet OMHC uit naar Pollux en is kampioen bij een overwinning. OMHC kan zich echter geen puntverlies veroorloven doordat HDS op slechts 1 punt achterstand staat. Ook Pollux is nog niet kansloos (2 punten achter OMHC) maar is wel weer afhankelijk van HDS. Ongemeen spannend dus en alle support voor OMHC is hard nodig. Aanvang van deze wedstrijd is 12:45 uur bij Pollux in Vlaardingen.