header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
30-6-2014

Meiden C1 op toernooi in Hilversum

Na een lang, slopend en succesvol seizoen werd het jaar voor MC1 afgesloten op het super C toernooi bij Spandersbosch in Hilversum.
Een weekend lang lol maken en tussendoor 6 wedstrijden op niveau hockeyen. Helaas was Hannah de nacht voor vertrek ziek geworden en kon er dus alleen maar even in de middag bij zijn. Omdat er door andere verplichtingen meerdere speelsters al hadden moeten afhaken (of maar gedeeltelijk beschikbaar waren) stond MC1 vaak maar met 9 meiden in het veld. Aangezien dit vooraf bekend was, werd de focus gelegd op het beach hockey (glansrijk gewonnen tegen de latere winnaar van het veldtoernooi) en de strafballencompetitie. Immers had OMHC op dit vlak een reputatie hoog te houden omdat Larissa vorig jaar als 2e in een veld  van meer als 200 meisjes was geëindigd! Na een spannende voorronde bleek dat dit keer Julia de vertegenwoordiger van OMHC in de finale zou zijn. Met verve  werd de eer van OMHC verdedigd en uiteindelijk eindigde zij op een hele knappe 3e plaats. Veel belangrijker echter was dat er 2 dagen lang door het hele team werd genoten van een perfect georganiseerd toernooi. Zowel de meiden als de begeleiding had vooraf inkopen gedaan bij Frans Moret en altijd was het oppassen voor de ‘practical joke'. Van water spuitende camera's naar sprekend lijkende insecten en uitwerpselen tot een eng scream masker. Alles werd uit de kast gehaald.
Tussen de wedstrijden door werd er met het hele team (inclusief begeleiding) tussen de tenten gevoetbald of gevolleybald. Er werd zelfs een nieuw spel uitgevonden, een soort combinatie van honkbal en voetbal. Daarbij werden de wedstrijden bijna als hinderlijke onderbreking ervaren.
De meiden van OMHC waren ook de eerste die zich aan de zeepsopbaan durfde te wagen (zie film).
Als begeleiding kunnen we alleen maar trots op onze meiden zijn. Het hele weekend (overdag en de hele nacht) hebben jullie als groep lol gemaakt, met respect voor elkaar maar ook voor alle anderen en de organisatie.
Kortom, het was een perfect weekend wat helaas ook het einde van een perfect seizoen betekent. Het is inherent aan het spelen in jeugdteams dat je aan het eind van het seizoen uit elkaar gaat.
Voor sommige meiden is de afgelopen selectie procedure teleurstellend verlopen maar we hopen toch dat ook jullie volgend seizoen weer met net zoveel energie en plezier op het veld zullen  staan.
Vanaf deze plaats willen wij ‘onze' keepster Sydney nogmaals feliciteren met haar overstap naar Leonidas. Graag willen we benadrukken dat je altijd welkom bij OMHC zal blijven en er altijd een plaatsje bij ons voor jou zal zijn. Deze overstap is ook een compliment voor onze keeperstrainers. Zij zijn dus in staat om meiden op te leiden tot het hoge landelijke niveau waarop Leonidas MC1 tegenwoordig acteert.
Als laatste wil ik de toekomstige trainers/coaches/speelsters van OMHC MC1 op
dit toernooi wijzen. Het wordt namelijk elk jaar georganiseerd en alles, van de slaaptenten tot het eten/drinken was uitstekend geregeld.