Hockeygear Link
Zaalhockey
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
Terug

Zaalhockey

Zaalhockey is leuk, comfortabel en uitdagend! Tijdens de vaak natte en koude winterperiode spelen we met alle jeugd (A t/m D) en jongste jeugd (E en F) teams niet buiten maar in de zaal. Dat brengt meer dan alleen maar warm binnen zitten: vanwege het snellere spel in de wat kleinere ruimte is het zeker voor de jeugd een welkome aanvulling op het aanleren van de technische en tactische vaardigheden!

De senioren kunnen zelf beslissen of ze wel of niet de zaal in gaan. De competitiewedstrijden staan meestal op zaterdag maar soms ook op zondag gepland. OMHC regelt voor de jeugd en voor de jongste jeugd 5 zaaltrainingen per team. De trainingen starten altijd eind november/begin december Wil je meer trainen dan kun je dit met je team via de de zaalcommissie ([email protected]) aanvragen en (zelf) betalen, de senioren betalen alle trainingen zelf.

Veel zaalbeheerders (ook van de trainingszalen) zijn streng en kunnen spelers zonder juist materiaal de toegang ontzeggen. Verplicht zijn:
- speciale zaalstick
- bitje en scheenbeschermers
- schoenen die geen beschadigingen of strepen op de speelvloer achterlaten (geen zwarte zolen en geen buitenschoenen, dit geldt ook voor coaches, aanvoerders, zaalleiding en scheidsrechters)
- een zaalhandschoen (links, met kussentjes op de vingers, die de hele hand bedekt, ook de duim)

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via [email protected].

Uitgebreidere informatie over met name de wedstrijden is te vinden in het zaalinformatiedocument december 2019. Uiterlijk eind november van het lopende seizoen wordt dit vervangen door een actuele versie waarin de nieuwste (o.m.spelregel) wijzigingen zullen zijn opgenomen.