header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
6-10-2019

OMHC en Team Fit, samen op weg naar een betere keuken

Nieuws afbeelding Het zal je niet ontgaan zijn de laatste weken, er is wat veranderd in het aanbod van eten door OMHC. Een veranderende cultuur vraagt ook bij OMHC om veranderingen. Het zich meer bewust zijn van de noodzaak om te letten wat men allemaal binnen krijgt dwingt ook onze club om eens te kijken naar wat we bij OMHC aanbieden en bekijken of we ook een gezonder aanbod kunnen samenstellen.

Wat betekent dat dan precies; OMHC is een partnerschap aangegaan met Team Fit, Team Fit is een initiatief van jongeren om verenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezonder aanbod in de kantine. ​Om zo anderen, maar vooral ook onze kinderen te stimuleren om gezonder te eten. Of het goede voorbeeld te geven. Hierbij worden wij begeleid door een coach die samen met ons op zoek gaat om te kijken hoe wij het een en ander, op een eenvoudige manier, kunnen aanpassen.

Een van de eerste uit te voeren actiepunten is het kritisch bekijken van het aanbod aan eten, en de vraag naar meer verantwoord eten. Dat resulteert in het verdwijnen van een aantal items uit het assortiment en het toevoegen van nieuwe, betere opties. Zo zijn er een viertal nieuwe belegde broodjes geïntroduceerd, humus en kaas, kip pesto, kip kerrie en geroosterde paprika. Is dat dan alles? Nee, het aanbod van de nieuwe broodjes zal sterk in de gaten worden gehouden en waar nodig zal, wanneer blijkt dat er een soort niet verkoopt, een nieuwe variant geïntroduceerd worden. Verder zullen al verkrijgbare gezondere snacks onder de aandacht gebracht worden als bijvoorbeeld waldkorn-tosties, hou de borden van de bar in de gaten!

In een gezondere kantine staan de betere keuzes en een gezondere uitstraling centraal. Net als op het veld ga je ook voor de kantine voor brons, zilver of goud. Wij krijgen handvatten mee om de "bronzen medaille” te halen ​en de 1e stappen te zetten.

Tevens wil OMHC fruit aanbieden. Er wordt gekeken of er een sponsor gevonden kan worden om het fruit gratis te maken en te zorgen voor een gevarieerd aanbod.

Natuurlijk staat de barcommissie open voor suggesties, denk je dat er buiten de broodjes nog andere snacks moeten komen dan kan dat altijd aan de bar gemeld worden waar het initiatief besproken zal worden.

Team Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in clubhuizen gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol. Wil je meer weten over team fit dan kan je de site van teamfit.nl bezoeken of Corine, Tonny of Martin van de barcommissie aanschieten. Samen moeten we bewuster worden van wat we tot ons nemen en zorgen dat dit niet te eenzijdig is. OMHC rekent op je medewerking.