header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
6-9-2018

Examen Scheidsrechterskaart 12 oktober

Nieuws afbeelding Op vrijdag 12 oktober wordt er weer een scheidsrechter examen afgenomen in het schoollokaal naast de ingang van het clubhuis (ingang op het terras).

De Jeugdleden die geacht worden hun scheidsrechter kaart te halen hebben hier al eerder persoonlijk een e-mail over mogen ontvangen vanuit de KNHB met daarin een link naar de E-Learning ter voorbereiding op het examen. Jeugdleden die vorig seizoen zijn gezakt of niet zijn komen opdagen, kunnen nog steeds gebruik van de destijds toegezonden link om te oefenen met examenvragen.

Alle A en B-Jeugdleden zijn al aangemeld voor deelname aan het examen, deelname aan het examen is verplicht vanaf het moment dat men gaat spelen in de B-Jeugd. Jeugdleden die zonder opgave van reden niet komen opdagen op het examen zullen worden uitgenodigd voor een gesprek met de Arbitragecommissie.

Jeugdkandidaten waarvan de inlogperiode inmiddels is verstreken dienen het volgende te doen:
- Ga naar www.drillster.com en kies voor "wachtwoord vergeten". Je ontvangt vervolgens een e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen. Je kunt nu oefenen met verschillende vragen, onderverdeeld in 6 thema's: spelsituaties (video's), spelregels, overtredingen, speldeelnemers, zaalhockey en signalen.

Ouders die geïnteresseerd om deel te nemen aan het examen zijn hierbij van harte uitgenodigd. Inmiddels hebben zich al een aantal ouders aangemeld. Vooral de ouders van kinderen die actief zijn in de Jongste Jeugd en D-jeugd worden gevraagd deel te nemen aan het examen.
Vanaf de D-Jeugd worden de wedstrijden uitsluitend begeleid door scheidsrechters die in het bezit zijn van een scheidsrechter kaart. Ouders die deel willen nemen aan het examen dienen zich eerst via de website (Lid worden OMHC) als vrijwilliger in te schrijven.Ter voorbereiding op het examen wordt daarna een E-Learning ter beschikking gesteld (let wel op: de inlogcode voor de E-Learning wordt aan hetzelfde eerste e-mailadres verstuurd zoals geregistreerd in LISA en waarop de welkomstmail is ontvangen).

Deelname als vrijwilliger aan het examen kan door middel van het sturen van een e-mail naar [email protected]. Uiteraard zijn we ook bereikbaar via dit e-mail adres voor eventuele overige vragen.

Veel succes met de voorbereiding.

Léon Albers
Arbitragecommissie