header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
12 April

Totstandkoming indeling volgend seizoen

Met het naderen van het einde van het seizoen zijn we achter de schermen alweer druk bezig met de start voor het nieuwe seizoen, zo ook de teamindelingen.

Hoe komen de nieuwe teams tot stand (jeugd en jongste jeugd)?
Alle trainers en coaches vanaf de F t/m de A-lijn hebben een ontwikkelformulier ontvangen ten behoeve van de spelers. Deze formulieren vormen de basis voor de nieuwe teamindelingen. Daarnaast organiseren we in mei (8 en 9 mei) zogenaamde tien minuten gespreken met de trainer/coach van de jongste jeugd teams en breedtesport teams om deze formulieren te bespreken. Er is dan ook de gelegenheid om nog wat achtergrondinformatie over het team of het speelseizoen te delen, zodat ook deze input meegenomen kan worden bij de nieuwe teamindelingen. Tot slot ontvangt ieder jeugdlid nog een mail met de vraag bij wie hij/zij graag in een team zou willen spelen (of heeft deze reeds gehad). Garanties kunnen we hier niet op geven uiteraard, maar we proberen er wel rekening mee te houden.

Hoe worden de selectieteams samengesteld (A t/m D-lijn)?
Voor de jeugdteams (A t/m D) geldt dat aan iedere trainer/ coach van de meisjesteams wordt gevraagd om de beste 1e jaars en beste 2e jaars speler aan te melden. Deze spelers/ speelsters ontvangen een uitnodiging om mee te doen met een zogenaamde schouwtraining. Ook aan de trainer/coach van de meisjes E8-tallen wordt gevraagd om de twee beste spelers aan te melden voor de schouwtrainingen voor de D-lijn. Door de beperkte aantallen bij de jongens worden alle jongens in de breedtesportteams en de J8E1 uitgenodigd voor de eerste schouwtraining. De schouwtrainingen worden ingevuld door de technische commissie en de hoofdtrainers.

Zijn de hoofdtrainers na de schouwtrainingen positief over de speler of speelster gelet op het beoogde niveau van de lijn voor seizoen 2019/2020? Dan wordt deze uitgenodigd om mee te draaien in de zogenaamde carrouseltraining. Deze trainingen zijn in de maanden mei en juni. Er is gekozen om dit jaar géén selectiemoment te organiseren. De kinderen krijgen de gelegenheid om meerdere trainingen mee te trainen, waar tijdens de maand mei en juni de groep gedurende deze periode kleiner wordt en uiteindelijk de selectieteams voor het nieuwe seizoen worden samengesteld. De beoordelingen vinden plaats door onze hoofdtrainers/ coaches en trainers van de selectieteams. De afvallers vanuit de carrouseltrainingen ontvangen een feedback van de technische commissie in overleg met de hoofdtrainers.

Voor de teamindelingen van de nieuwe E8-tallen zijn de hoofdtrainers al aan het schouwen tijdens de trainingen en zullen dit ook de komende weken nog blijven doen. De input van de hoofdtrainers en de input van de ontwikkelformulieren, alsmede de tien minuten gesprekken worden gebruikt voor het samenstellen van deze teams.

Hoe worden de keepers geselecteerd?
Ook de keepers worden uitgenodigd om mee te doen met de carrouseltrainingen in de maand mei en juni. De input vanuit de trainingen bij Goalieworks, de trainingen bij OMHC én de carrouseltrainingen vormen de input om de keepers aan een team toe te wijzen.

Wanneer maken we de nieuwe teamindeling bekend?
Medio/eind juni. De exacte data zal in een later stadium worden gecommuniceerd.

Yvonne de Bruyn
Technische Commissie