OMMOORDSE MIXED HOCKEY CLUB
De leukste club in omstreken !

Club logoWelkom bij OMHC

Welkom op onze website. Hier vindt u alles wat u moet weten over OMHC (ook wel Ommoord genoemd) en leest u de meest actuele berichten. OMHC is een professionele, goed georganiseerde, financieel gezonde hockeyvereniging met een open cultuur die gedragen wordt door vrijwilligers waar plezier, respect, trots, prestatie, ambitie en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Ouders die nooit gehockeyd hebben zijn bij OMHC de afgelopen jaren ook steeds meer gaan trainen en er spelen zelfs 4 zogenaamde trim teams met veel ouders die aangestoken zijn door het hockeyvirus. Onze heren 1 spelen in seizoen 2017-2018 in de 1e klasse, dames 1 gaan met een jong team starten in de 3 klasse en sommige eerste jeugdteams spelen zelfs top- dan wel subtopklasse in het district Zuid Holland.

Wij bouwen nog steeds aan onze mooie club. Dit kunnen we niet alleen met vrijwilligers. Om verder te bouwen en verbeteren hebben we ook onze leden en hun ouders nodig.

Guus van 't Oor
Voorzitter OMHC

NieuwsClub logo

Ballenvanger op veld 3

19-2 - Door stormschade is de ballenvanger op veld 3 buiten gebruik. Er zit geen net ... Lees meer

De trainingen starten deze week weer!

19-2 - Het zaalseizoen zit er officieel op! Er zijn een hoop aansprekende resultaten ... Lees meer

13 teams zaalkampioen!

18-2 - We hadden al de nodige zaalkampioenen: MB12, MC1, JB1, JD2, MD4, MD5 en MD6. ... Lees meer

Techniektraining Christiaan Both Sport

15-2 - Wat:
Christiaan Both Sport organiseert op 4 zondagen ...
Lees meer

Hockeybitjes happen

14-2 - Bescherm je gebit, met een op maat gemaakte gebitsbeschermer! ... Lees meer

ABN AMRO 3 vs. 3 cup 2018

12-2 - Voor het tweede jaar op rij organiseert onze hoofdsponsor ABN AMRO de ... Lees meer

Scheidsrechters met "OORTJES"

4-2 - Communicatiemiddelen doen steeds vaker hun intrede in de hockeysport. Op de ... Lees meer

Gezocht: beheerder trainingsmaterialen

20-12 - Wij zijn op zoek naar: beheerder trainingsmaterialen (m/v):
...
Lees meer

Vertrouwenscontactpersonen bij OMHC

10-10 - Bij OMHC zijn 2 vertrouwenscontactpersonen actief: Mirianne ... Lees meer
 
Overig nieuws

Club logoAccommodatie

Club logoHockey

Club logoFAQ

Staat uw vraag er niet bij neem dan contact op met [email protected]

In het organisatie overzicht staan alle commissies met haar leden en de contactgegevens.
Binnen OMHC bestaat er sinds een aantal jaren een vertrouwenscommissie.
Ommoord wil natuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen.
Het aanstellen van een vertrouwenscommissie kan dan negatief klinken: we doen er met elkaar immers alles aan om juist zaken als 'pesten', conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen.

Maar stel nu dat ....
De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet voorkomen heeft kunnen worden. Binnen OMHC willen wij dit graag voor zijn.
Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen onze vereniging een vertrouwenscommissie met als eerste contactpersoon een vertrouwenscontactpersoon (vcp) te vinden is. Een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft.

Voorkomen is beter dan genezen.
De vertrouwenscontactpersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn.
Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en teamleden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van OMHC?
Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon.
De vragen die je hebt kunnen gaan over:
• pesten en gepest worden;
• het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;
• grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig;
• een vermoeden van 'grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
• je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
• je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
• iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;
• het feit of je vraag bij de vertrouwenscommissie van Ommoord op de juiste plaats is.
• Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?
Dat het belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg gebeuren!
De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar van op de hoogte bent.
De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het Algemeen Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon aan dit bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden.

Waar is de vertrouwenscontactpersoon niet voor?
In principe is de vertrouwenscontactpersoon er voor incidenten, vermoedens van incidenten en vragen hier om heen, die tussen Ommoord-leden plaatsvinden of hebben plaatsgevonden of waarbij een relatie is tussen activiteiten binnen Ommoord-verband en de betrokkene(n).
Bij twijfel: bespreek met de vertrouwenscontactpersoon of je vraag bij haar/hem op de juiste plaats is.
De vertrouwenscontactpersoon zal mensen niet persoonlijk opvangen en/of begeleiden. Als er verdere opvang noodzakelijk is zal dit, altijd met toestemming van de betrokkene(n), plaatsvinden buiten OMHC.

De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen, van elke leeftijd binnen onze vereniging.
Je kunt de vertrouwenscontactpersoon bereiken via [email protected] 

De vertrouwenscommissie bestaat uit:
Mirianne Sprengers-Neugebauer (vertrouwenscontactpersoon)
Heidi Flint (vertrouwenscontactpersoon)
Mark Hofstetter (lid)
Hans Ham (lid)
Foto's die door onze fotografen gemaakt worden tijdens feesten of andere bijzondere gebeurtenissen zijn terug te vinden in ons Google foto-album?
Het OMHC tenue is koop bij Daka Sport aan de Abraham van Stolkweg 64 in Rotterdam.
De tuchtcommissie is een onafhankelijke commissie binnen OMHC belast met de afhandeling van misstanden die plaatsvinden tijdens of buiten de wedstrijden.

Als een lid in een wedstrijd definitief uit het veld is gestuurd (rode kaart) of in één seizoen drie of meer keren tijdelijk uit het veld is gestuurd (gele kaarten), dan wordt door de KNHB een tuchtzaak aanhangig straf tegen de betreffende speler of coach. De Tuchtcommissie zorgt voor de administratieve afwikkeling, onderhoudt contact met de KNHB en ziet toe op naleving van schorsingen en andere strafmaatregelen.

Als het bestuur redenen heeft aan te nemen dat een lid (of meerdere leden) in strijd heeft gehandeld met de statuten en/of reglementen van de vereniging, dan kan het bestuur de Tuchtcommissie verzoeken een zaak in behandeling te nemen. De Tuchtcommissie stelt een onderzoek in en adviseert het bestuur over de te nemen (straf)maatregelen.

De tuchtcommissie is per mail te bereiken via [email protected].
Alle geplande activiteiten staan in onze agenda, deze is te vinden via de menu balk bovenaan de site of via deze link: www.omhc.nl/site/default.asp?option=75
Voor alle teams in de E- en F-jeugd wordt er jaarlijks de verplichte Jongste Jeugddag georganiseerd. Deze jongste Jeugddag kan zowel bij OMHC als bij een andere vereniging zijn. Deelname aan deze jongste Jeugddag is verplicht en komt voor rekening van OMHC en is dus voor deze teams geheel kosteloos.

Uiteraard is het voor alle teams leuk om zich voor toernooien in te schrijven, echter de kosten hiervoor zullen door de teams zelf betaald moeten worden en inschrijving hiervoor moet men als team zelf regelen.

In de OMHC app staat een totaal overzicht van alle toernooien die worden georganiseerd. Ook op de website van de KNHB staat het totale aanbod van toernooien: link
Tijdens de schoolvakanties vervallen in principe alle trainingen van de Jeugd en Jongste Jeugd, tenzij trainers en coaches anders afspreken met de desbetreffende teams. Houd altijd de website in de gaten voor het laatste nieuws over de trainingen!
Senioren teams trainen wel gewoon door.
U kunt gegevens, zoals telefoonnummer en emailadres, zelf aanpassen door in te loggen op de site. Ook kunt u deze gegevens via de OMHC app wijzigen. Adres en rekeningnummer wijzigingen kunt u doorgeven aan de ledenadministratie: [email protected]
De contributies voor het seizoen 2017/2018 zijn tijdens de ledenvergadering van 24 mei 2017 als volgt vastgesteld:

Senioren

€ 285

A- en B-jeugd

€ 248

C- en D-jeugd

€ 225

E-jeugd

€ 211

F-jeugd

€ 191

Hockeyschool

€ 129

Funkey

€ 90

Trainend lid/Trimmers

€ 150

Spelende trimmers

€ 175

Dames Dinsdag

€ 223

Algemeen

Inschrijfgeld

€ 62

€ 40

Zaalhockey

€ 35


Voor de (jongste-)jeugd prestatieteams geldt een toeslag van €100,-. Prestatieteams maken meer en vaker gebruik van ter beschikking gestelde faciliteiten en duurdere trainers. Tevens zijn er uitgebreidere trainingsfaciliteiten voor de prestatieteams. TZ zal per seizoen aangeven wat de prestatieteams zullen zijn. Voor het seizoen 2017-2018 zijn B1, C1, D1 en E1 zowel bij de jongens als bij de meisjes prestatieteams.

Indien u op of na 1 januari als nieuw (trainend) lid actief bent bij onze vereniging dan wordt van het lopend seizoen 50% van het contributiebedrag in mindering gebracht. Indien een lid zich voor 1 januari inschrijft, wordt het gehele contributiebedrag voor het lopende seizoen gefactureerd. In beide gevallen geldt, het inschrijfgeld bent u volledig verschuldigd.

Voor vragen over de contributie kunt u contact opnemen met onze penningmeester:
[email protected].
OMHC vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten en is daarom ook aangesloten bij het Jeugdsportfonds.
Via de site rotterdam.jeugdsportfonds.nl kan een bijdrage worden aangevraagd wanneer de financiële middelen ontbreken om de contributie te betalen. Jeugdsportfonds Rotterdam creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.
Na plaatsing in een team zijn de eerste 3 trainingen proeftrainingen. Mocht u beslissen om te stoppen tijdens deze 3 proeftrainingen dan bent u geen kosten verschuldigd en zit u niet vast aan uw contributieverplichting. Uw eventuele afgegeven automatische incasso wordt inactief.

Let op: u kunt geen wedstrijden spelen zolang u proeflid bent. Als u onverhoopt een wedstrijd gaat spelen dan wordt uw proeflidmaatschap per direct omgezet in een lidmaatschap en bent dan uw contributie en inschrijfkosten verplicht.
Indien u op of na 1 januari als nieuw (trainend) lid actief bent bij onze vereniging dan wordt van het lopend seizoen 50% van het contributiebedrag in mindering gebracht. Indien een lid zich voor 1 januari inschrijft, wordt het gehele contributiebedrag voor het lopende seizoen gefactureerd. In beide gevallen geldt, het inschrijfgeld bent u volledig verschuldigd.
Vanaf het derde gezinslid, op basis van leeftijd, geldt een korting van 25% op de contributie van het derde, vierde, vijfde, enz. lid?
Indien u lid bent van onze vereniging en in het bezit bent van een geldige Rotterdampas, kunt u gebruik maken van de Rotterdampas-korting. U kunt deze korting als volgt ontvangen. Stuur een kopie van de Rotterdampas (voor en achterzijde), met vermelding van bankrekening, naam, adres en woonplaats voor 15 januari van het lopende seizoen naar: [email protected]
OMHC zal dan medio april van het lopende seizoen een bedrag van € 25 per aanvraag uitbetalen. Eigen verrekening met de contributienota is niet toegestaan. Na 15 januari van het lopende seizoen worden er geen aanvragen van de Rotterdampas-korting meer in behandeling genomen.
Opzegging van het lidmaatschap dient voor Jeugd en Jongste Jeugd vóór 1 juni van het lopende verenigingsjaar schriftelijk te geschieden, voor senioren vóór 1 juli.
Indien een junior/jeugdlid na 31 mei en een seniorlid na 30 juni zijn lidmaatschap opzegt zal hij of zij in september van het nieuwe seizoen automatisch een factuur krijgen voor het lidmaatschap van het nieuwe seizoen omdat te laat is opgezegd.

Om op te zeggen logt u in op de OMHC site met uw lidnummer en wachtwoord (op te vragen via [email protected]). Zodra u ingelogd bent, vind u onder het kopje Club een link naar het opzegformulier.

De opzegging is pas definitief indien u een bevestiging heeft ontvangen van de ledenadministratie.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u ons kunt laten weten waarom u heeft besloten om het lidmaatschap te beëindigen. Is de reden eenduidig, zoals bij een verhuizing, dan is het goed dit te weten. Ligt het op een ander vlak dan kunnen wij hier met het oog op de toekomst wellicht nog iets van leren. Wij vinden het zonder meer jammer dat u onze vereniging als lid gaat verlaten.
U kunt op verschillende manieren sponsor worden van OMHC. Denk bijvoorbeeld aan teamsponsoring, bordsponsoring, lidmaatschap van de OMHC Business Club of online sponsoring. Details over alle mogelijkheden vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in sponsoring van OMHC? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected]. U hoort snel van ons.
OMHC is een vereniging van en door vrijwilligers. Wij kunnen dan ook altijd vrijwilligers gebruiken. U kunt bijvoorbeeld actief worden in een commissie, training geven, wedstrijden fluiten.
Wilt u ook vrijwilliger worden, neem dan contact op met [email protected].
Als u bent ingepland voor een bardienst krijgt u hier een email over. Ook kunt u in de agenda in de app zien of u bent ingedeeld voor bardienst.

Het volledige barrooster vindt u hier.
OMHC reikt jaarlijks twee trofeeën aan jeugdspelers uit. Het betreft de AV (Alexander Vreede) trofee voor de jongens en de GH (Georgina Hagen) trofee voor de meisjes.

De AV (Alexander Vreede) trofee is tijdens het familietoernooi van 1987 door de toenmalige voorzitter Alexander Vreede beschikbaar gesteld voor de meest talentvolle en sportieve jeugdspeler van OMHC. Deze jeugdspeler zet zich ook bovengemiddeld in voor de vereniging door het geven van bijvoorbeeld trainingen, het fluiten van wedstrijden, het verlenen van hand- en spandiensten tijdens evenementen of activiteiten van de vereniging of anderszins. Tot 2008 is de AV-trofee altijd aan een jeugdspeler en een jeugdspeelster uitgereikt.

In 2009 heeft het bestuur van OMHC voor de jeugdspeelsters de GH (Georgina Hagen) trofee ingesteld. Ter nagedachtenis aan Georgina, die in 1992 de AV-trofee won. Georgina was speelster van Dames 1 en altijd zeer actief binnen de vereniging.

Georgina is op 1 september 2008 op 29-jarige leeftijd overleden.

Coaches en trainers kunnen jeugdspelers en –speelsters gedurende het seizoen voor de trofeeën aandragen. Het bestuur van OMHC bepaalt uiteindelijk welke jeugdspeler en –speelster de trofee uitgereikt krijgt.

Seizoen GH trofee AV trofee
2016-2017 Noelle Snel Joris Twigt
2015-2016 Famke de Neve Jaurrel Zichem
2014-2015 Hannah Gelling Willem Warner
2013-2014 Laura Soares Daan Strooband
2012-2013 Willemijn Janssen Olaf Putter
2011-2012 Zenna Posma Kasper Snoek
2010-2011 Romy Capitein Dion Rook
2009-2010 Gaby Bos Joep Kuijpers
2008-2009 Sigourney Lansman Bram Kuijpers

Seizoen AV trofee meisjes AV trofee jongens
2007-2008 Maud Strooband Sjors Metz
2006-2007 Claire Zevenster Tim Brouwer
2005-2006 Kitty Snoek Tim Andriessen
2004-2005 Marloes Inklaar Onno Zweers
2003-2004 Dorien Spek Thijs Sutterland
2002-2003 Desi van Rooijen Christiaan Both
2001-2002 José Koster Pieter Hoogendijk
2000-2001 Mieke Claassen & Marlies Draisma Gerard Maas
1999-2000 Stephanie Braun Maarten van Eijck
1998-1999 Amasja Koolen Timothy van Calmthout
1997-1998 Albertine Snuyverink Meinhard Spoor
1996-1997 Caroline Wiegman Marcel Smits
1995-1996 Yvonne Smits Maarten Slee
1994-1995 Marieke Rapmund Michael Gaitan
1993-1994 Lotte Claassen Frank Okker
1992-1993 Georgina Hagen Marijn de Lange
1991-1992 Debbie Broekhuijzen Robin v.d. Waardt
1990-1991 Dominique Rietdijk Tom Cohen
1989-1990 Boukje Heintz Olaf de Waard
1988-1989 Meddie van Potten Peter van Schaick
1987-1988 Astrid van Dal Bertram Grummels
1986-1987 Caroline v. Wijk Martijn Akveld