header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
10-10-2017

Geen 18? Geen druppel!

Nieuws afbeelding Afgelopen vrijdag, 6 oktober heeft de gehele barcommisie, samen met 2 leden van de evenementencommissie, een cursus van Youz bijgewoond. Youz is een organisatie, gespecialiseerd in de behandeling van jongeren met een verslaving en/of misbruik van alcohol, drugs, gokken en gamen. Voor onder andere alle sportverenigingen in de Gemeente Rotterdam organiseert Youz een cursus en geeft uitleg over verslavingen en misbruik en dus ook bij OMHC.
Voor onze vereniging ging het met name over het alcoholbeleid, het omgaan met alcohol, het omgaan met mensen die (te) veel alcohol op hebben en jongeren, jonger dan 18 jaar die alcohol proberen te verkrijgen via verschillende wegen.
Voor iedere aanwezige een leerzame cursus waarbij we met elkaar weer even de puntjes op de i gezet hebben.

Toch kunnen wij dit als barcommissie niet alleen het beleid handhaven en misbruik voorkomen. Hiervoor hebben wij ook de sociale controle van jullie, de leden, ouders/verzorgers nodig.
Met name het gebruik van alcohol door jongeren onder de 18 jaar.
Als personeel achter de bar zijn wij getraind om geen alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar, bij twijfel vragen we een identiteitsbewijs. Toch kunnen wij alleen niet voorkomen dat er soms alcohol gekocht wordt door een ouder iemand waarna deze de alcohol (buiten) doorgeeft.
OMHC draagt de verantwoordelijk voor de verkoop van alcohol en dit betekent dat als er een controle door de gemeente wordt uitgevoerd we, als club, in overtreding zijn en flink de pineut zijn en een stevige boete kunnen verwachten. Niet alleen de club krijgt een boete, ook de misbruiker zal worden beboet. In het ergste geval raakt de club zijn vergunning kwijt en mag er helemaal GEEN alcohol meer verkocht worden.

Niemand zit te wachten op zo’n sanctie, dus wij vragen iedereen op de club met elkaar te voorkomen dat alcohol in de verkeerde handen terecht komt! Als vereniging zijn we daar met zijn allen verantwoordelijk voor. Bij twijfel, spreek iemand van achter de bar aan zodat we er samen wat aan kunnen doen.

Drank maakt meer kapot dan je lief is.