Hockeygear Link
(Mini) Funkey Hockey
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
Terug

(Mini) Funkey Hockey

Voor de allerjongsten bieden we op OMHC Funkey Hockey op vrijdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Funkey Hockey is bedoeld als kennismaking met de hockeysport. Het doel is om ze een uurtje lekker te laten bewegen en plezier te maken met hun teampje. Daarbij leren ze natuurlijk spelenderwijs om te gaan met een hockeystick en bal. Hockey is voor kleintjes een moeilijke sport en vergt best wat oog-handcoordinatie. De oefeningen die we doen, zijn daarom vooral gericht op het bevorderen van die coordinatie.

Afhankelijk van de geboortedatum van het kind (peildatum is 1 okt, dan moeten ze iig 4 zijn) is het bedoeld voor 4(Mini-Funkey) / 5 jarigen. (Funkey) Daarna stromen ze door naar de Hockeyschool (6/7 jaar) eveneens op vrijdag om 17.00 uur. Pas in de Hockeyschool gaan ze kennis maken met wedstrijdjes.
We starten in september met 10 trainingen en beginnen na de winterstop, begin maart met wederom een cyclus van 10 trainingen.

Heb je interesse en denk je dat jouw zoon/dochter het leuk vindt om te starten, dan raden we aan om hem/haar in te schrijven via het inschrijfformulier op de website, zodat we dan binnen de juiste categorie en in een passend groepje kunnen indelen. Daarbij zijn de kinderen meteen bij de eerste (proef)training verzekerd.

De eerste 5 trainingen zijn altijd proeftrainingen, daarna gaat automatisch het lidmaatschap in. Blijkt dat uw zoon/dochter de Hockeysport na 5 trainingen NIET wil doorgaan, dan kun je dat bij een van de coördinatoren melden, zodat het lidmaatschap per direct wordt gestopt.

Voor aanvang van de eerste training is het niet noodzakelijk om een stick of hockeykleding te bezitten. We hebben voor nieuwe kinderen tijdelijk een stick te leen en sportieve kleding voldoet. We raden voor de veiligheid wel aan een bitje aan te schaffen.

We hanteren deze wijze omdat is gebleken dat kinderen na meerdere trainingen een beter idee/gevoel hebben van/bij de trainingen.

Voor vragen over (mini-) Funkey (4-5 jarigen) kunt u terecht bij de funkey co√∂rdinator ([email protected])