Hockeygear Link
Hockeyschool
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
Terug

Hockeyschool

Kinderen met de leeftijd van 6 jaar (peildatum 1 oktober van het lopende seizoen) komen in aanmerking voor HockeySchool. Dit kunnen kinderen zijn die doorstromen van vanuit Funkey, maar ook nieuwe leden zijn van harte welkom!

Tijdens de trainingen worden de basisvaardigheden verder uitgewerkt en moeilijker gemaakt onder begeleiding van een jeugdtrainer en een enthousiaste ouder (dit alles onder het toeziend oog van de veldcoördinator).

In de HockeySchool wordt er op vrijdag van 17:00 tot 18:00 uur getraind.

Het grote verschil met Funkey is dat de HockeySchool na de herfstvakantie ook start met hun eigen (CoolKids-)competitie die ze zullen spelen in 3-tallen. Hiervoor zijn een bitje en scheembeschermers echter wel verplicht!

De trainingen worden aangeboden in 2 cycli van 10 trainingen, gedurende de winterperiode (december t/m februari) zijn er geen trainingen en ook geen wedstrijden.

Heb je interesse en denk je dat jouw zoon/dochter het leuk vindt om te starten in de HockeySchool, dan raden we aan om hem/haar in te schrijven via het inschrijfformulier op de website, zodat we dan binnen de juiste categorie en in een passend groepje kunnen indelen. Daarbij zijn de kinderen meteen bij de eerste (proef)training verzekerd.

De eerste 5 trainingen zijn altijd proeftrainingen, daarna gaat automatisch het lidmaatschap in. Blijkt dat uw zoon/dochter de Hockeysport na 5 trainingen NIET wil doorgaan, dan kun je dat bij een van de coördinatoren melden, zodat het lidmaatschap per direct wordt gestopt.

Voor aanvang van de eerste training is het niet noodzakelijk om een stick of hockeykleding te bezitten. We hebben voor nieuwe kinderen tijdelijk een stick te leen en sportieve kleding voldoet. We raden voor de veiligheid wel aan een bitje aan te schaffen.

We hanteren deze wijze omdat is gebleken dat kinderen na meerdere trainingen een beter idee/gevoel hebben van/bij de trainingen.

Voor vragen over HockeySchool (6-jarigen) kunt u terecht bij de hockeyschool coördinator ([email protected])